Annonce
Indland

Fire gange så mange overlever hjertestop i dag som i 2001

Dansk Råd for Genoplivning/Free

Frivillige er ifølge organisationer årsag til, at fire gange så mange i dag overlever hjertestop som i 2001.

Siden 2001 er der sket en firedobling i antallet af folk, der overlever et hjertestop.

Der er samtidig sket en firedobling i antallet af folk, der hjælper, hvis de ser, at en person er ramt af et hjertestop.

Det viser en rapport fra Dansk Råd for Genoplivning og Trygfonden.

Rapporten afspejler ifølge Kristian Bundgaard Ringgren, ph.d. og forsker bag tallene, en vild udvikling inden for behandling af hjertestop i Danmark de seneste 17 år.

- Der er sket en rygende udvikling på alle fronter. I 2001 havde vi en overlevelsesprocent på 3,9, og i 2018 ligger den på 15,7.

- Det er i retningen af en firedobling af overlevelsen på de her 17 år. Det er jo helt vildt, siger han.

I dag træder helt almindelige borgere til og hjælper med førstehjælp i 77 procent af alle tilfælde af hjertestop i Danmark.

Mange af dem er frivillige førstehjælpere, og dem er der ifølge Dansk Råd for Genoplivning i alt 70.000 af i Danmark. I 2001 var der næsten ikke nogen.

Grethe Thomas, der er projektleder i Trygfonden, mener, at langt flere i dag overlever et hjertestop, fordi der også har været en lang række strukturelle forbedringer.

- Der er ingen tvivl om, at det skyldes, at langt flere frivillige danskere træder til med hjertelungeredning i det offentlige rum.

- Men hvis man skal tage det fra en ende af, så er der også kommet en masse strukturelle tiltag, siger hun.

Hun fremhæver, at alarmcentralerne har ansat sundhedsfagligt personale, at der i dag er hjertestartere i hele landet, og at førstehjælpskurser er obligatoriske i folkeskolen, og når man tager kørekort.

Som TV2 søndag kunne fortælle, er der i dag stor forskel på, hvor hurtigt ambulancer når frem, alt efter hvor man bor.

Samtidig bliver der ved 23 procent af alle hjertestop ikke givet førstehjælp, før ambulancen kommer frem.

Hvis færre skal dø af hjertestop, kræver det ifølge Christian Hassager, at flere melder sig som frivillige.

- Den eneste måde at komme længere ned på er, ved at endnu flere vil være med til at yde en indsats, siger han.

Dansk Råd for Genoplivning har et mål om, at antallet af frivillige førstehjælpere skal øges fra 70.000 til 100.000 inden for de næste år.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce