Annonce
112

Fire indbrud i weekenden: Flere tyvekoster blev fundet tæt ved villa

Kolding: Fire indbrud har ramt Kolding og omegn henover weekenden.

Fredag midnat var der indbrud i en villa på Nørresø Allé i Vester Nebel. Gerningsmanden er kommet ind via et opbrudt vindue og har stjålet flere ting. Noget af det stjålne er efterfølgende blevet fundet et lille stykke fra villaen, oplyser vagthavende, der ikke har et overblik over, hvad der blev stjålet fra villaen.

Fredag mellem klokken 02 og 04 var der indbrud i en institution på Dyrehavevej. Der er brudt en dør op til et kontor, hvorfra der er stjålet en bærbar pc.

I weekenden har to villaer i Stagebjergparken i Almind været udsat for indbrud. Det ene indbrud er sket mellem fredag klokken 12 middag og lørdag midnat. Det andet indbrud er sket mellem lørdag klokken 12 og søndag 11.40.

I begge villaer er tyven kommet ind via et opbrudt vindue og har stjålet smykker og kontanter. Politiet ved ikke, om det er den samme gerningsmand.

- Jeg kan kun sige, at gerningstidspunkterne falder sammen, så der er mulighed for, at det er den samme gerningsmand, oplyser vagthavende ved Sydøstjyllands Politi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Danmark

Live: Seks mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter omfattende politiaktion - følg forløbet her

Alarm 112

20 personer anholdt i islamistisk terrorsag i Danmark

Annonce