Annonce
112

Fire indbrud: Tyve gik efter smykker og penge

To steder brugte en tyv et brækjern. Arkivfoto

Skjern/Rækker Mølle/Hanning/Hee: Henover pinsen har politiet fået fire anmeldelser om indbrud, hvoraf der sandsynligvis er sammenhæng mellem mindst to af dem.

I Rækker Mølle blev der stjålet smykker, kontanter og sølvtøj fra en villa på Lærkevænget i tiden fra 8. til 9. juni. Tyven brækkede et vindue til soveværelset op med et koben med en bredde på 40 mm.

Samme kobensbredde blev brugt ved et indbrud på Tingbakken i Hanning, hvor det var terrassedøren, som blev brudt op i dagene fra 7. til 9. juni. Her blev der tømt en sparegris, men tyvene stak desuden af med fire andre sparegrise fra Skjern Bank, ligesom der mangler to forlovelsesringe og en herrering i guld med en sort sten.

På Engtoften i Skjern blev et vindue underboret i dagene fra 8. til 10. juni. Her er der forsvundet euro, men der er ikke lavet en endelige opgørelse.

Sidst var der et indbrudsforsøg på en landejendom på Agersbækvej i Hee i dagene fra 7. til 9. juni. Her forsøgte tyvene at afliste et blindstykke ved hoveddøren, men havde ikke held med det.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce