Annonce
Varde

Fire millioner blev dråben, der udløser nyt kulturhus

Kulturhusets Venner er nu oppe på 550 medlemmer, der arbejder på at få Ølgods kulturhus bygget om. Med fire millioner kroner mere fra byrådet tirsdag aften er projektet et afgørende skridt nærmere realisering. Arkivfoto: Malene Wonsbek
Med byrådets ja til fire millioner kroner mere, rykkede ombygning af kulturhuset i Ølgod et afgørende skridt nærmere.

Ølgod: En ombygning af Ølgod Kulturhus for 33,5 millioner kroner rykkede tirsdag aften et afgørende skridt nærmere, da et enigt byråd sagde ja til at give fire millioner kroner mere til projektet.

Støtteforeningen Kulturhusets Venner i Ølgod har arbejdet med planerne i årevis, og har på forhånd fået seks millioner kroner fra Varde Kommune.


Annonce

Det er på alle mulige måder en rigtig god sag og resultatet af et stort benarbejde af en stor gruppe frivillige i Ølgod, der blandt andet har etableret en venneforening med ikke mindre end 500 borgere, for lave rammerne om et nyt kulturhus.

Mads Sørensen, V, formand for udvalget for kultur og fritid


Når foreningen nu bad om fire millioner kroner mere, skyldes det, at Realdania har sagt god for 10,25 millioner kroner til kulturhusbyggeriet, men Realdania vil kun give pengene på den betingelse, at Varde Kommune putter lige så mange penge i.

Stort benarbejde

- Det er på alle mulige måder en rigtig god sag og resultatet af et stort benarbejde af en stor gruppe frivillige i Ølgod, der blandt andet har etableret en venneforening med ikke mindre end 500 borgere, for lave rammerne om et nyt kulturhus, sagde Mads Sørensen, V, formand for udvalget for Kultur og Fritid, der på forhånd havde vendt tommelfingeren op for flere penge.

Mads Sørensen blev straks irettesat af sine to mere lokalkendte Venstre-kolleger i byrådet, Lars Teglgaard og Tina Agergaard Hansen, der begge bor i Ølgod og korrigerede venneforeningens medlemstal til 550.

Annonce

Opbakning fra alle

Bortset fra den detalje var der opbakning til fire millioner kroner mere til Ølgod Kulturhus fra alle sider.

Realdania

Realdania er en forening med omkring 170.000 medlemmer. Dens mål er at skabe livskvalitet for alle gennem det byggede miljø i Danmark.

Realdania har tidligere kaldt sig en fond, men virksomheden er teknisk set en erhvervsdrivende forening, som man kan blive medlem af, hvis man ejer fast ejendom i Danmark.


Omend Socialdemokratiets gruppeformand, Søren Laulund, lagde vægt på, at han aldrig er begejstret for ekstra-bevillinger, og at han ikke håber, kulturhuset kommer og beder om flere penge en tredje gang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Første læs opgravede mink er brændt i Kolding: Lugter mindre end skraldebilen og er ikke en 'klistret suppedas'

Kolding

Smittetal i Kolding er næsten fordoblet på 11 dage: Flere børn og unge bliver smittet nu

Annonce