Annonce
Aabenraa

Fire millioner fra A.P. Møller til tysk for de helt små

Aabenraa, Sønderborg og Tønder kommuner vil gerne tilbyde tyskundervisning til folkeskolens mindste. Foto: Aabenraa Kommune/Lasse Hyldager
De mindste skoleelever i Aabenraa, Sønderborg og Tønder kan se frem til bedre tyskundervisning. I første omgang sendes lærerne på skolebænken.
Annonce

SØNDERJYLLAND: Fire millioner kroner.

Det er, hvad A.P. Møller Fonden har bevilget, så folkeskolerne i Aabenraa, Tønder og Sønderborg kan videreudvikle de tre kommuners hidtidige indsats i folkeskolen omkring tidlig tysk.

Den hidtidige indsats er fra 2015, og den blev også støttet af A.P. Møller Fonden, hvor skolerne i Aabenraa Kommune begyndte med tysk i tredje klasse, mens eleverne i Sønderborg og Tønder Kommune fik tysk allerede fra 0. klasse.

De fire millioner kroner skal i første omgang sikre, at tysklærerne i de tre kommuner kan komme på målrettet efteruddannelse i tyskfaget.

- På vegne af de tre kommuner og UC SYD er vi i Aabenraa Kommune utroligt taknemmelige for, at A.P. Møller Fonden endnu en gang har valgt at støtte vores indsats omkring tidlig tysk. Bevillingen giver mulighed for efteruddannelse af vores tysklærere, så vi kan levere en endnu bedre tidlig tysk indsats til eleverne i skolerne fremadrettet, siger formanden for børne- og uddannelsesudvalget i Aabenraa Kommune, Kirsten Nørgård Christensen (V), i en pressemeddelelse.

Tidlig tysk

Projektet om en tidlig tyskundervisning har et samlet budget i perioden august 2019 til og med juni 2022 på 5.648.050 kroner.

Heraf støtter A.P. Møller og hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal projektet med op til 4.010.000 kroner. De resterende 1.638.000 kroner finansieres af Aabenraa, Tønder og Sønderborg kommuner ved medgået tid og gennem de indsatser, der i forvejen er iværksat i de tre kommuner i forhold til styrkelse af tidlig tysk.

De tre kommuner har opsat hver deres mål med den tidlige tyskundervisning. Der er nuancer i målene, men grundlæggende handler de alle om, at eleverne skal være bedre til tysk, når de går ud af 9. klasse.

Annonce

Styrker kultur og fællesskab

Foruden efteruddannelse af lærerne kræver en tidlig tyskundervisning også helt nye undervisningsmaterialer, for den slags er ikke udviklet til børn i de allermindste klasser endnu. Så der er nok at bruge pengene på.

Det er Aabenraa Kommune, der har været hovedansøger til projektet hos A.P. Møller Fonden, og foruden de to nabokommuner så er UC Syd partner på projektet i forhold til at levere lærernes efteruddannelse. Uddannelsesinstitutionen var også med til det første projekt i 2015.

- Vi har leveret efteruddannelse inden for tidlig tysk siden 2015. Efterhånden betyder det, at vi har opbygget et meget stærkt fagligt miljø omkring tidlig tysk sammen med Aabenraa, Tønder og Sønderborg. Af hensyn til kultur og fællesskab på tværs af grænsen er vi på den måde med til at styrke livet og mulighederne i det syd og sønderjyske, siger prorektor ved UC Syd Alexander Christian von Oettingen i pressemeddelelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Smitten har bredt sig de seneste uger: Derfor er eksperter alligevel fortrøstningsfulde

Trekantområdet

Strandkoncerter udskydes: 'Vigtigt at begrænse smittespredning i en fart'

Annonce