Annonce
Aabenraa

Fire millioner kroner i puljen: Der er ansøgninger for 12 millioner

I anden runde er der rift om den bæredygtighedspulje, byrådet i Aabenraa har afsat. Arkivfoto: Timo Battefeld
Annonce

Aabenraa: "Der er fire millioner kroner tilbage: Kun få gider bæredygtighed".

Sådan skrev JydskeVestkysten den 22. august. Nu kunne den opdaterede version hedde "Kun fire millioner kroner tilbage: Alt for mange gider bæredygtighed".

Aabenraa Kommunes pulje til bæredygtige projekter er nemlig blevet bestormet med ansøgninger i anden runde. 43 ansøgninger mod otte i forårets runde.

- Der var så mange ansøgninger, at vi har behov for mere tid til at gå dem igennem. Derfor træffer vi først beslutningen i januar i stedet for december, siger borgmester Thomas Andresen (V), der er formand for økonomiudvalget, som skal vurdere de indstillinger, fagudvalgene kommer med, inden byrådet træffer den endelige afgørelse.

De 43 ansøgninger, der er løbet ind til den kommunale pulje, har samlet en værdi af 12 millioner kroner, mens der er 3,7 millioner kroner tilbage i puljen.

Ifølge kommunaldirektør Tom Ahmt er der ikke alene stor forskel på projekternes karakter, men også på det beløb, der ansøges om.

Dét kan udløse tilskud

  • Bæredygtighedspuljen kan søges om tilskud til indsatser, aktiviteter og projekter, der bidrager til bæredygtig udvikling af social, økonomisk eller miljømæssig karakter som beskrevet i kommunens ”Strategi for bæredygtig udvikling i Aabenraa Kommune 2025”.
  • Fagudvalgene, som indstiller projekterne, skal bidrage med 25 procent i medfinansiering, hvis ikke ansøger selv er i stand til det.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Vis samfundssind og sig ja til nålen

Kolding For abonnenter

Ejvind er ny holdkaptajn for indsamling af  julehjælp til fattige børnefamilier:  248 har allerede søgt om mad og gaver

Annonce