Annonce
Indland

Fire ombyggede pistoler: Våbenfund på Fyn trækker tråde til Jylland

Særlig Efterforskning Øst fremstillede fredag formiddag en 25-årig mand fra Billund i Retten i Odense. Han sigtes for at have solgt fire pistoler til to mænd på Fyn. Arkivfoto: Michael Bager.
En mand fra Billund blev fredag fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet ved Retten i Odense. Han sigtes for at have leveret fire pistoler til en nu 30-årig mand fra Fyn, som allerede sidder varetægtsfængslet i samme sag.

Fyn: I et grundlovsforhør i Retten i Odense erkendte en 25-årig mand fra Billund sig fredag formiddag delvist skyldig i den sigtelse, som forinden var blevet læst i retten. Ifølge politiet aftalte manden i tiden op til 15. juni sidste år at levere fire pistoler mod betaling til to mænd.

De to mænd, som politiet har tidligere har fremstillet i grundlovsforhør, kædes sammen med en stribe ransagninger, som Særlig Efterforskning Øst foretog sammen med Fyns Politi fredag 20. september sidste år. 18 adresser på Fyn blev undersøgt, og der blev fundet en større mængde våben og mere end 10 kilo amfetamin.

Den 25-årige mand, som blev fremstillet fredag formiddag, skal ifølge politiet have leveret fire pistoler af mærket Zoraki til en 30-årig mand fra Fyn - den 30-årige blev 10. februar varetægtsfængslet i fire uger. Pistolerne var ifølge politiet ombygget, så de lignede pistoler af mærket Glock, men var funktionsdygtige.

Annonce

I retten forklarede den 25-åriges forsvarer, at hans klient som udgangspunkt ikke ønskede at besvare spørgsmål, men at han kunne erkende sig delvist skyldig i sigtelsen - nemlig i at have overdraget de fire pistoler. Der fulgte dog ifølge forsvareren ikke ammunition med, og den 25-årige afviste at have fået betaling for pistolerne.

Han ville ikke bekræfte politiets oplysninger om, hvem han havde givet pistolerne til. Han ville heller ikke bekræfte den del af sigtelsen, som hævder, at pistolerne blandt andet er blevet overdraget på offentlige steder.

Anklager Tomas Hugger bad derefter dommeren om at lukke dørene under den resterende del af retsmødet af hensyn til den samlede efterforskning i sagen.

De mange ransagninger i september 2019 skete ifølge politiet efter en længerevarende efterforskning rettet mod distribution af våben, der blandt andet kan være endt hos de stridende parter i bandekonflikten i hovedstadsområdet.

Den 25-årige er nu ligesom de øvrige i sagen varetægtsfængslet frem til den 9. marts.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Is i maven i en svær tid

Leder For abonnenter

Merkel holder drømmen om Europa i live

For en uges tid siden gik en sød historie sin sejrsgang i tyske medier og på sociale platforme. Landets kansler, Angela Merkel blev fotograferet i en kø i en dagligvarebutik med sin indkøbsvogn. To ruller toiletpapir og fire flasker hvidvin. ”Eine wie uns” som det hed sig i masser af opslag på nettet efterfølgende. Ingen hamstring. Fornuftig prioritering. Og kansleren betalte endda med kreditkort og ikke kontanter, som man ellers ofte gør hos vores naboer. Lederskab i det små. Merkel viser også lederskab i det store. Hvor lande i hele Europa, inklusive Danmark, har dukket sig, mens et coronahærget Italien har bedt om hjælp, trådte Merkel straks til. Tyskland henter syge italienere til tyske hospitaler. Tyskland henter også syge franskmænd. Fordi man har overskuddet. Fordi man kan. At man samtidig opbygger viden i det tyske sundhedsvæsen, der senere kan komme tyske patienter til gavn, er en kærkommen sidegevinst. Tyskland sender også respiratorer til Spanien. Deler ud af sit overskud. Tyskland viser sig også i coronakrisen fra sin bedste side, som vi har set det i række krisestunder i nyere europæisk historie. Wir schaffen dass, er budskabet fra Merkel igen og igen, og hun sætter sig selv og sit land forrest. Det bør vi alle være taknemmelige for. Uden Tyskland, intet Europa fristes man til at konkludere. Den danske stat har handlet hurtigt og konsekvent på coronakrisen. Der er grund til at håbe, at vi derfor kan komme relativt let igennem den set i sundhedsfagligt perspektiv. Måske også økonomisk. Det er dog værd at holde fast i, at Corona er grænseoverskridende, og vejen tilbage på den anden side løses ved at tænke og handle grænseoverskridende. Det ville derfor klæde os at stå side om side med Tyskland i både ord og handling. Også mens det er svært. Der er en udløbsdato på Angela Merkel. Tiden som kansler rinder ud i 2021. For Europas skyld er der grund til at håbe på, at også hendes efterfølger tager et ansvar, der rækker ud over Tysklands grænser. For uden tysk lederskab, smuldrer Europa.

Sydjylland

Påskefrokoster aflyses på stribe: Facebook og Skype redder det sociale samvær

Annonce