Annonce
Varde

Fire områder er i spil til nye lejeboliger i Næsbjerg

Formand Finn Ladegaard fra Næsbjerg Sogns Borgerforening finder, at Næsbjerg må være klar til at ofre det nødvendige for at få nye, tidssvarende lejeboliger til byen. Arkivfoto: Joan Karlsen

Langt fra alle er parate til at ofre Næsbjerg Bypark til fordel for 20-25 almene boliger. Borgerforeningen skal se på tre andre steder.

Næsbjerg: Interessen var stor, da Næsbjerg Sogns Borgerforening onsdag aften holdt borgermøde i Næsbjerghus. 90 lokale var mødt op for at tage stilling til, om byen er parat til at ofre Næsbjerg Bypark til fordel for 20-25 almene boliger. Et område som Arbejdernes Andels-Boligforening har peget på, hvis den skal bygge almene lejeboliger i byen.

Er byen så parat til at ofre byparken?

- Der er nogle, som synes, vi skal rydde byparken, men der kom også forslag om tre andre placeringer, siger Finn Ladegaard, der er formand for Næsbjerg Sogns Borgerforening.

Han fortæller, at langt fra alle i byen er klar over, at de har en bypark, der ligger bag Æblehaven og vest for Vestjyllands Andel.

- Men de, der bor der, bruger den meget, siger Finn Ladegaard.

De tre andre, foreslåede steder er nord for konfirmandstuen på Agervigvej, Hovedgaden ved siden af Vestjyllands Andel, hvor det gamle forsamlingshus lå, og bag skolens p-plads på boldbanerne på Troesmosevej.

Annonce

Vi kan ikke stå og råbe efter lejeboliger og så ikke være villige til at ofre det nødvendige.

Formand Finn Ladegaard, Næsbjerg Sogns Borgerforening

Har travlt

Sammen med Troels Lorenzen vil Finn Ladegaard få samlet projekterne, som skal præsenteres for flere boligforeninger. Det var et ønske fra borgermødet.

Og de har travlt, hvis Næsbjerg skal nå at komme med i betragtning til at få en kommunegaranti fra Varde Byråd. Det er et forhåndstilsagn fra byrådet om en garanti på 10 procent af byggesummen. Uden den intet byggeri.

Finn Ladegaard håber, at de finder en løsning. Og han havde gerne set, der allerede var fuld opbakning til projektet i byparken, når der nu endelig er en almen boligforening, der vil Næsbjerg.

- Vi kan ikke stå og råbe efter lejeboliger og så ikke være villige til at ofre det nødvendige, siger Finn Ladegaard.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener om Radio24syv: Man kan både vinde og tabe udbud

Når det offentlige sender opgaver i udbud, ligger det i sagens natur, at man som byder både kan vinde og tabe. Og det er også naturligt, at når en udbudsperiode udløber, risikerer det firma, der hidtil har løst opgaven, at tabe kampen om et nyt udbud. Men de selvfølgeligheder anfægter ikke de mange tilhængere af Radio24syv, der er dybt skuffede og vrede over, at radiokanalen ikke kan fortsætte efter denne måneds udgang. Lukningen af Radio24syv bliver af kritikere set som politikeres bevidste forsøg på at stoppe en kanal, der har lavet magtkritiske nyheder og satire. Dette blev også af disse kritikere set som årsagen til, at det daværende borgerlige flertal besluttede, at det nye udbud af Radio24syvs sendetilladelse skulle føre til en radiostation med hovedsæde i provinsen. Radio24syvs ejere ønskede på de forudsætninger ikke at søge. Det vakte så stor kritik, at et politisk flertal reagerede med at beslutte et udbud af en internetbaseret DAB-kanal, som ville give Radio24syv en chance for at fortsætte. Men i et udbud hverken kan eller skal politikerne bestemme hvem, der skal løse opgaven. Det har det politisk uafhængige radio og tv-nævn under Kulturministeriet haft til opgave at afgøre. Nævnet valgte så tirsdag eftermiddag, at Radio24syv ikke får den opgave. Det var et chok for mange medarbejdere og lyttere af en station, der i løbet af otte år har revolutioneret taleradio i Danmark. Tak for det. Men det er forkert, at politikerne har lukket Radio24syv. Stationen har tabt til konkurrenten Radio Loud, som af Radio og tv-nævnet er vurderet til på en række opstillede kriterier at have indgivet det bedste bud. På FM-båndet er Radio4 med hovedsæde i Aarhus klar til fra 1. november at blive afløseren for Radio24syv. Radio4 er ejet af en række lokale og regionale medier, herunder Jysk Fynske Medier, hvis største dagblad er JydskeVestkysten. Også Radio4 må risikere at kunne tabe et eventuelt nyt udbud, når den nuværende sendetilladelse udløber om otte år. For den slags udbud kan man både vinde og tabe.

Vejen

Landmand opgiver strid om Skovgårdsvej: - Min retsbevidsthed er krænket

Vejen

Vejen Kommune vinder vigtigt slag om Skovgårdsvej: Har handlet efter bogen

Annonce