Annonce
Varde

Fire områder er i spil til nye lejeboliger i Næsbjerg

Formand Finn Ladegaard fra Næsbjerg Sogns Borgerforening finder, at Næsbjerg må være klar til at ofre det nødvendige for at få nye, tidssvarende lejeboliger til byen. Arkivfoto: Joan Karlsen

Langt fra alle er parate til at ofre Næsbjerg Bypark til fordel for 20-25 almene boliger. Borgerforeningen skal se på tre andre steder.

Næsbjerg: Interessen var stor, da Næsbjerg Sogns Borgerforening onsdag aften holdt borgermøde i Næsbjerghus. 90 lokale var mødt op for at tage stilling til, om byen er parat til at ofre Næsbjerg Bypark til fordel for 20-25 almene boliger. Et område som Arbejdernes Andels-Boligforening har peget på, hvis den skal bygge almene lejeboliger i byen.

Er byen så parat til at ofre byparken?

- Der er nogle, som synes, vi skal rydde byparken, men der kom også forslag om tre andre placeringer, siger Finn Ladegaard, der er formand for Næsbjerg Sogns Borgerforening.

Han fortæller, at langt fra alle i byen er klar over, at de har en bypark, der ligger bag Æblehaven og vest for Vestjyllands Andel.

- Men de, der bor der, bruger den meget, siger Finn Ladegaard.

De tre andre, foreslåede steder er nord for konfirmandstuen på Agervigvej, Hovedgaden ved siden af Vestjyllands Andel, hvor det gamle forsamlingshus lå, og bag skolens p-plads på boldbanerne på Troesmosevej.

Vi kan ikke stå og råbe efter lejeboliger og så ikke være villige til at ofre det nødvendige.

Formand Finn Ladegaard, Næsbjerg Sogns Borgerforening

Har travlt

Sammen med Troels Lorenzen vil Finn Ladegaard få samlet projekterne, som skal præsenteres for flere boligforeninger. Det var et ønske fra borgermødet.

Og de har travlt, hvis Næsbjerg skal nå at komme med i betragtning til at få en kommunegaranti fra Varde Byråd. Det er et forhåndstilsagn fra byrådet om en garanti på 10 procent af byggesummen. Uden den intet byggeri.

Finn Ladegaard håber, at de finder en løsning. Og han havde gerne set, der allerede var fuld opbakning til projektet i byparken, når der nu endelig er en almen boligforening, der vil Næsbjerg.

- Vi kan ikke stå og råbe efter lejeboliger og så ikke være villige til at ofre det nødvendige, siger Finn Ladegaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Steen havde job, kone, børn og hus - men røg på flasken: Nu bor han på forsorgshjem og forsøger at komme ud af sit misbrug

Esbjerg

Esbjergenser har tilbragt natten på stationen: Råbte efter politiet og slog betjent i ansigtet

Kolding

25-årig anholdt i Kolding: Råbte 'kakerlakker' efter politiet

Annonce