Annonce
Esbjerg

Fire partier opildner til borgermodstand mod højt byggeri

Et højhus i 12 etager på hjørnet af Torvegade og Borgergade, der har topduoen i Det Faglige Hus, Brian Elsted Hansen og Johnny Nim, som bygherrer, skaber debat. Nu indleder flere partier en underskriftsindsamling imod byggeriet. 
Socialdemokratiet i Esbjerg Kommune er initiativtager til underskriftsindsamling på ny facebook-side. SF, Enhedslisten og De Radikale er med.
Esbjerg:  Fire partier i Esbjerg Kommune - Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten og De Radikale - er gået sammen om en underskriftsindsamling på Facebook, der skal synliggøre borgernes modstand mod højt byggeri.
Facebooksiden, der går i luften fredag morgen, hedder:  Nej til højhuse i Esbjergs historiske bykerne. Her skulle borgerne fra klokken 06.00 kunne skrive under på, at de dels siger nej til byggeri over fem etager i Esbjergs midtby, dels siger ja til en idékonkurrence om "en helhedsplan med fokus på grønt bymiljø med kvalitet i arkitekturen".
Det er Fællesledelsen for Socialdemokratiet i Esbjerg Kommune, der har fostret idéen til underskriftsindsamlingen, og formanden, Hardy Jack Rasmussen, glæder sig over, at der leveres massiv opbakning fra de tre øvrige partiforeninger.
Annonce

Projektet

  • I flere år var der stor spænding om, hvad der skulle ske med grunden Torvegade 6, der tidligere husede Knud Eskildsens musikforretning, og som i de senere år har ligget hen som en byggetomt.
  • Sidste år kom det frem, at Johnny Nim og Brian Elsted Hansen, begge topfigurer i Det Faglige Hus, på ren privat basis ønsker at bygge midtbyens højeste hus. For at byggeriet kan gennemføres, skal der vedtages en ny lokalplan og en kommuneplanændring.
  • Byggeriet er tegnet i to niveauer - der er således lagt op til to huse på henholdsvis 12 og syv etager med erhverv i stue og eventuelt 1. sal på henholdsvis 357 eller 714 kvadratmeter. Opefter er der planlagt med store lejligheder fra 100 til 200 kvadratmeter.
- Vi skal passe godt på Esbjergs historiske bykerne, og vi mener, at planlægningsprocessen for projektet på Torvegade 6 (Det Faglige Hus-duoen Johnny Nim og Brian Elsted Hansens private byggeprojekt i op til 12 etager, red.)  må indstilles opgående. I stedet bør der udskrives en arkitektkonkurrence for en helhedsplan for hele området, siger Hardy Jack Rasmussen.

Skuffet V og DF

Socialdemokratiets ordfører på højt byggeri-problematikken, udvalgsmedlem i Plan & Miljøudvalget, Hans Erik Møller (S), siger til JydskeVestkysten, at netop planerne om at udbyde de to parkeringspladser i Borgergade til nybyggeri gør en helhedsplan for området endnu mere presserende.
- Nu giver vi fire partier borgerne mulighed for at tilkendegive, hvad deres holdning er - jeg er stadig skuffet over, at Venstre og Dansk Folkeparti stemte S og SF ned på det seneste møde i Plan & Miljøudvalget, da vi kom med forslaget om idékonkurrence og helhedsplan for indre by. Det er vanvittig forkert drypvist at tillade byggeri - eksempelvis 12 etager på Torvegade 6 - uden at have nogen klar plan for byggeri i umiddelbar nærhed. Man bør starte det rigtig sted og tænke i helheder for den indre by - både i forhold til bygningshøjde og arkitektur. Derfor foreslår vi nu et stop for planlægningen af et kommende byggeri på Torvegade 6, indtil der er udarbejdet en helhedsplan, siger Hans Erik Møller.
Annonce

De har glemt det

Introteksten på Facebook-siden kommer blandt andet til at lyde:
"Vi skal passe godt på Esbjergs historiske bykerne - nej til højhuse i bykernen. Den igangværende planlægningsproces for bolig/erhverv på Torvegade 6 indstilles. I stedet startes planlægningen af forslag til idékonkurrence om anvendelsen af indre by”.
Dette forslag fra Socialdemokratiet blev stemt ned af et borgerligt flertal bestående af Venstre og Dansk folkeparti. Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten og Radikale Venstre i Esbjerg Kommune ønsker trods det, at der bliver mulighed for at borgerne kan give deres holdning til kende, så Venstre og de andre borgerlige partier kan blive mindet om det valgløfte, der blev afgivet ved kommunalvalget i 2017, som de nu har glemt alt om.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Annonce