Annonce
Esbjerg

Fire røgdykkere sendt ind i brændende Fanøhus

Røgdykkerudstyr er et vigtigt hjælpemiddel ved slukning af brande. Fotoet er et genrefoto, og altså ikke fra branden på Fanø. Arkivfoto: Annelene Petersen
Gløder fra en brændeovn antændte løse brændestykker. Hurtig indsats fra brandfolkene ved Nordby Brandstation betød, at der kun skete mindre vandskader, men der er større røgskader på hele huset. Landbetjenten først fremme ved brandstedet

Nordby: En yngre kvindelige beboer var hurtigt ude, da der opstod en brand med voldsom røgudvikling i familiens villa på vejen Ved Krotoften i Nordby på Fanø mandag ved 13.30-tiden.

Børnene var heldigvis ikke hjemme, og tilkaldt brandsprøjte og brandfolk fra stationen i Nordby fik hurtigt branden under kontrol.

- Der blev sendt fire røgdykkere ind i det røgfyldte hus. De fik hurtigt slukket branden, fortæller indsatsleder Michael Thomsen fra Sydvestjysk Brandvæsen i Esbjerg.

Ilden opstod ved en brændeovn, hvor brændestykker udenfor brændeovnen brød i brand og udviklede massiv røg. Formentlig var det gløder fra ilden i brændeovnen, der antændte træet udenfor ovnen.

Røgdykkerne fik brændestykkerne transporteret udenfor huset, hvor de kunne efterslukkes. Det betød, at der skete minimale vandskader på familiens hus, ligesom der blev mindre brandmærker i gulvet ved brændeovnen. Til gengæld er der store røgskader på husets inventar med mere.

Ingen mennesker kommet til skade ved branden.

Det første, jeg sikrede mig, var naturligvis, at der ikke var nogen personer i huset.

Chris Gade, landbetjent på Fanø

Annonce

Hurtig indsats

- Der blev ydet en hurtig og vellykket indsats fra brandfolkene og holdlederen fra Station Nordby på Fanø, siger Michael Thomsen, der i kraft af alarmeringssystemet kunne køre direkte fra Esbjerg ombord på Fanøfærgen Menja for at være fremme, da brandfolkene var i færd med efterslukningen.

Landbetjent Chris Gade var første mand ved den brændende villa på den idylliske vej Ved Krotoften.

- Det første, jeg sikrede mig, var naturligvis, at der ikke var nogen personer i huset, fortæller han.

Husets eneste hjemmeværende beboer, en yngre mor, var kommet ud af huset og havde ringet 1-1-2.

Hun blev kort efter brandens slukning kørt til lægetjek for røgforgiftning. Der var røgudvikling i hele huset, og dermed også røgskader i hele villaen.

Chris Gade fortæller, at kvinden havde tændt brændeovnen op, kort før brandens opståen. Branden opstod i brænde, som var lagt til tørre ved ovnen. Alt tyder på, at det er gløder fra optændingen, der har antændt det halvvåde brænde, som i sagens natur udviklede megen røg.

De frivilllige brandfolke var fremme på under fem minutter, mens landbetjenten i forvejen var på arbejde og dermed kunne være første mand på stedet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Esvagts røde skibe vil sejle grønt

Sport

Lyt til speedwaypodcasten 'Ryttergården': Besøg af Danmarks mest vindende kører nogensinde

Annonce