Annonce
Regionalt

Fire rumænere dømt for covid-dokumentfalsk

Annonce

Fire rumænske statsborgere, tre mænd mellem 18 og 32 år og en 18-årig kvinde er ved en domsmandsret ved Retten i Sønderborg hver idømt 80 dages fængsel samt udvisning med et indrejseforbud på seks år for dokumentfalsk i forbindelse med indrejse ved den dansk-tyske grænse. Det skriver Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Hændelsen fandt sted den 18. september ved Frøslev Grænseovergang, hvor de fire personer befandt sig i samme minibus og viste falske arbejdskontrakter. Dokumenterne skulle overbevise myndighederne om, at de udenlandske statsborgere – set i lyset af de aktuelle covid-19-indrejserestriktioner – kunne rejse ind i Danmark, da de levede op til betingelserne om et anerkendelsesværdigt formål.

Anklagemyndigheden ved Syd- og Sønderjyllands Politi havde af samme årsag nedlagt påstand om, at de tiltalte skulle have deres straf skærpet, da der var tale om overtrædelser af straffeloven i forbindelse med den aktuelle corona-situation. Og den påstand fulgte Retten i Sønderborg.

Den 24. september og den 9. oktober blev i alt fire østeuropæiske mænd også dømt ved Retten i Sønderborg i lignende sager og modtog skærpede fængselsstraffe og blev udvist for covid-dokumentfalsk i forbindelse med indrejse ved grænsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Dyr redningsaktion: Bravo Tours sender kæmperegning til skatteyderne

Trekantområdet

Falck fandt fire nye coronatilfælde: Efterskole har sendt alle 160 elever hjem

Annonce