Annonce
Aabenraa

Fire sager gav snak i byrådet

Kirsten Nørgår Christense (V)n slog til lyd for, at kommunen skal holdt fast i en stram økonomisk styring, selv om regnskabet viste et stort overskud.

Politikerne var ikke helt enige om alt, men alligevel kom det nye afstemningssystem i byrådssalen ikke i brug på byrådets møde onsdag aften.

AABENRAA: Talelysten i Aabenraa Byråd har ikke taget skade af, at der har været valg og der er kommet nye folk på nogle af pladserne. Onsdagens byrådsmøde kom til at vare et par timer til trods for, at der ikke var nogen af sagerne, der kom til afstemning.

Byrådet skulle blandt andet beslutte at overføre de penge, der ikke blev brugt til anlægsopgaver i 2017 til anlægsbudgettet for 2018.

Jens Bundgaard fra Enhedslisten undrede sig over en ting i den forbindelse: Den million, der var afsat til jollehavnen ved Loddenhøj, skulle ifølge teksten stadig bruges til jollehavnen.

I mellemtiden er planerne om en jollehavn opgivet, fordi der var fejl i kommunens lokalplan.

Borgmester Thomas Andresen mindede om, at det hele tiden har været meningen, at pengene fra kommunen skulle bruges på land.

Vi var ved budgetlægningen enige om, at vi skal have orden på joller og parkeringsområde på stranden. Det er det pengene skal bruges til, forklarede han.

Det blev derefter præciseret i byrådets beslutningsprotokol.

Annonce

Et flot regnskab

Kommunens regnskab for 2017 fik mange ord med på vejen, og de fleste af politikerne var begejstrede. Overskuddet for 2017 udgør nemlig 216 millioner kroner, og kommunens kassebeholdning er øget med godt 53 millioner kroner.

Socialdemokraternes gruppeformand, Karsten Meyer Olesen, var også glad for resultatet, men undrede sig nu alligevel over, at byrådet ved budgetlægningen var igennem en spareøvelse, hvorefter det viser sig, at der var penge nok.

- Er vi skarpe nok til at lægge budgetter, spurgte han.

Kirsten Nørgård Christensen fra Venstre mente dog, at kommunen skal holde fast i en stram økonomisk styring, så den står rustet til eventuelt kommende dårlige tider.

Ildsjæle og genforening

På mødet besluttede byrådet, at Genforeningsparken ved Folkehjem skal være det ene af de to projekter, som Aabenraa Kommune satser på i forbindelse med 100 året for Genforeningen i 2020.

Præsidiet for Genforeningen, der skal koordinere fejringen på tværs af de sønderjyske kommuner, har besluttet, at hver kommune må byde ind med to projekter.

Borgmester Thomas Andresen lagde op til, at borgerne i Aabenraa nu inddrages i projekt nummer to.

- Hvis der er nogle ildsjæle, der har et projekt, så er det nu de skal sætte sig ned og formulere et forslag. det behøver ikke at handle om mursten. Det kan også være en musical, en opera et egnsspil, lød det fra borgmesteren.

Kvalitet i folkeskolen

Det var ikke kun, kommunens regnskab for 2017, som politikerne kunne glæde sig over på byrådsmødet.

Kirsten Nørgård Christensen, der er formand for børne- og uddannelsesudvalget, præsenterede den nye kvalitetsrapport for folkeskolerne i Aabenraa Kommune, og hun fandt, at der var meget at glæde sig over.

Blandt andet viser rapporten, at eleverne i Aabenraa har klaret de nationale test bedre end på landsplan.

Michael Christensen (SF) erkendte, at der er mange gode ting i rapporten, men foreslog, at skolerne fremover satser mere på god trivsel blandt eleverne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Når de yngste skoleelever må vente urimeligt længe på bussen

Det skulle være så godt alt sammen, da den tidligere regering tilbage i begyndelsen af året foretog en justering på folkeskoleområdet sammen med Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, SF og Radikale Venstre. Justeringen handlede blandt andet om at gøre skoledagen kortere for eleverne i indskolingen – altså på klassetrinene 0. – 3.-klasse. Med aftalen blev partierne på Borgen enige om at skære to timer og et kvarter af skoleugen for eleverne, der er i alderen fra seks til ni år. Med den kortere skoleuge blev der skabt mere frihed og også større faglighed. Lød det fra politikerne. For nogle elever rundt på en del af Vejen Kommunes folkeskoler er det dog så som så med de gode intentioner. I hvert fald halter det noget, når det gælder friheden, som vi beskriver på forsiden af denne sektion. Virkeligheden på mange skoler er blevet en helt anden. For det kan godt være, at flere af skoledagene er blevet kortere. Men det er i hvert fald ikke ensbetydende med, at eleverne så også kan nyde friheden – slet ikke hjemme. Et sted mellem 40 og 70 skoleelever rundt i kommunen kan nemlig slet ikke komme hjem, når det ringer ud ved 13.15-tiden. De må i stedet vente helt op til en time på, at bussen ruller op foran deres skole. Og med en vis transporttid er nogle af eleverne klar til at stille skoletasken hjemme i privaten lidt før klokken 15 – altså en time og tre kvarter senere. - Det synes jeg ikke, at vi kan være bekendt. Jeg mener, at busafgangene bør tilpasses skolens ringetider, lød det fra det socialdemokratiske byrådsmedlem, Elin Winther, på byrådsmødet tidligere på ugen. Og S-politikeren har en pointe. Rigtig mange politikere fik via de nyinstallerede mikrofoner i den nye byrådssal tildelt ordet. Og selv om der var forståelse for problematikken med ventetiden, så besluttede et stort flertal, at der ikke bliver ændret på forholdene. Dels fordi det på nuværende tidspunkt ikke er muligt at ændre på bustiderne, og dels fordi det vil koste Vejen Kommune omkring 900.000 kroner årligt at tilpasse busserne de ringetider, som der er på de pågældende skoler. Flertallet har talt. Og sådan er demokratiets spilleregler. Men det rokker ikke ved, at Udvalget for skoler og børn med rimelighed godt kan kigge på problematikken engang til. Altså en ommer. Er der da virkelig ingen mulighed for at foretage et eller andet indgreb, der kan løse op for den urimelighed, som disse skoleelever oplever? Indrømmet; Nu er det ikke sådan, at de oplagte svar bare blæser i vinden. Men ventetiden synes altså at være for lang for disse seks til niårige. Intentionerne i justeringerne på folkeskoleområdet var i hvert fald en ganske anden. GOD 3. SØNDAG i advent

Annonce