Annonce
Livsstil

Fire ting, du kan opleve i Helsingør i efterårsferien

Troels Kløvedal døde af ALS i julen 2018, men hans minder lever videre i Museet for Søfarts udstilling "Frihedens værksted". Foto: Niels Ole Sørensen
Museet for Søfart, Kronborg Slot, Danmarks Tekniske Museum og Øresundsakvariet er bare fire af de mange, mange kulturtilbud, Helsingør har at byde på.

Stik til søs med Kløvedal

Opdateret 7.oktober.

Hvem har ikke drømt om at lægge dagligdagens trummerum bag sig og stikke til søs?

Danmarks nationalsømand, Troels Kløvedal, er ikke længere iblandt os, men hans minder lever i bedste velgående på udstillingen "Frihedens værksted", der kan opleves på Museet for Søfart i Helsingør.

På udstillingen kan man blandt andet se klip fra Kløvedals mange, mange rejser med Nordkaperen, og derudover er der udstillet en stor del af hans skatte hjembragt fra rejser rundt i verdens fjerne afkroge.

Faktisk stod Troels Kløvedal som helt ung i lære på Helsingør Skibsværft, netop hvor museet ligger i dag.

I det hele taget er Museet for Søfart et besøg værd, selv for landkrabber, der ikke er vant til at sejle. Det fortæller historien om Danmark som søfartsnation, og der er mange ting, man må røre ved og lege med.

Museet har blandt andet et 400 kvadratmeter stort legeunivers kaldet "Drømmeskibet".

Museet for Søfart er tegnet af Bjarke Ingels Group, blev indviet i 2013 og har vundet mange priser for sin arkitektur.

"Frihedens værksted" kan opleves frem til 31. oktober, og i efterårsferien er der arrangeret aktiviteter for børn.

Find museet på adressen Ny Kronborgvej 1, 3000 Helsingør.

Læs mere om, hvad du kan opleve på Museet for Søfart på hjemmesiden www.mfs.dk.

Museet for Søfart har et 400 kvadratmeter stort legeområde kaldet "Drømmeskibet". Foto: Maria Dønvang
Annonce

Skattejagt på Kronborg

Er du mere til spænding og mysterier end almindelige museumsomvisninger, kan du tage på skattejagt på Kronborg Slot og være med til at løse Kronborgs hemmelighed.

Arrangørerne lover, at deltagerne vil opleve det sagnomspundne renæssanceslot på en måde, de aldrig har oplevet det før.

Skattejagten henvender sig til voksne, og skattejægerne bliver ledt rundt på slottet ved hjælp af kort og mystiske ledetråde.

"Kronborgs Hemmelighed" er udviklet i samarbejde med spilfirmaet Mystery Makers, der også tilbyder skattejagter på Christiansborg Slot og i Kongens Have.

Skattejagten gennemføres af grupper på mindst fire deltagere, og den skal bookes gennem hjemmesiden www.mysterymakers.dk.

Der er også gådejagt for børnefamilierne, der skal være med til at løse mysteriet om "Kongens Forbandelse" i efterårsferien.

Det er selvfølgelig også muligt at opleve slottet på helt traditionel vis.

Kronborg Slot har adressen Kronborg 2 C, 3000 Helsingør.

Læs mere om, hvad du kan opleve på Kronborg Slot på hjemmesiden www.kongeligeslotte.dk.

Annonce

Havfuglesafari med Øresundsakvariet

Er du vild med fugle, kan du tage med Øresundsakvariet på guidet havfuglesafari i gummibåd i Øresund nord for Helsingør.

Man kan blandt andet se suler, lommer, alke, lomvie, søkonger og tejst. Der er også tidligere set en søpapegøje.

Danmarks lille hval, marsvinet, lever der også mange af i Øresund, og er man rigtig heldig, kan det være man se den atlantiske tun, der de seneste år er vendt tilbage til Øresund.

Safarien henvender sig både til erfarne ornitologer og andre fugleinteresserede. Man behøver ikke have den store viden om fugle for at være med.

Turene foregår søndag den 11. oktober og søndag den 25. oktober. Der er to ture hver dag.

En safaritur varer halvanden time, og billetter skal købes i forvejen.

Øresundsakvariet har adressen Strandpromenaden 5, 3000 Helsingør.

Læs mere om akvariet på hjemmesiden www.oresundsakvariet.ku.dk.

Tag på skattejagt og vær med til at løse Kronborgs hemmelig. Foto: Thomas Rahbek Kronborg
Annonce

I H.C. Ørsteds fodspor

Drømmer du om at blive videnskabsmand? Eller måske ligefrem opfinder? Og har du egentlig styr på, hvordan et kompas fungerer? Så er det måske en idé at tage en tur på Danmarks Tekniske Museum.

For 200 år siden opdagede videnskabsmanden H.C. Ørsted elektromagnetismen, og i eftersårsferien kan du gå i hans fodspor og prøve nogle af de eksperimenter, der lå forud for hans opdagelse.

Ørsteds opdagelse førte blandt andet til opfindelsen af telegrafen, der var med til at forbinde hele verden i midten af 1800-tallet.

I museets værksted "Makerspace" kan børn og voksne lege med magneter, lave sin egen elektromagnet eller bygge et kompas og få det med hjem.

Danmarks Tekniske Museum har også en udstilling om nogle af de opfindelser, der har været med til at ændre verden radikalt. Du kan også se nærmere på den rumkapsel, der sendte astronauten Andreas Mogensen ud i rummet som den første dansker nogensinde. Og så kan du opleve Danmarkshistorien i miniformat i museets modeljernbane.

Du finder Danmarks Tekniske Museum på Fabriksvej 25, 3000 Helsingør.

Læs mere om museet på hjemmesiden www.tekniskmuseum.dk.

Der bliver fortalt Danmarkshistorie i miniatureformat med Danmarks Tekniske Museums modeljernbane. Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Der er rig mulighed for at se havfugle så tæt på, som dyrene tillader, når Øresundsakvariet arrangerer havfuglesafari på udvalgte søndage i oktober. Foto: Morten Pape/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Kvinde anholdt med favnen fuld: Sigtet for at stjæle indbo og ejendele fra sammenstyrtet hus

Sydjylland

Region Syddanmark i top: Markant færre corona-patienter i respirator døde end i resten af landet

Annonce