Annonce
Aabenraa

Fire unge har travlt med ny festival: - Tysk musik er mere end schlagere

Arrangørerne bag Bivox Festival (fra venstre Lasse Høck Kofoed, Benjamin Johanning Lykkehus, Jonas Rathe Hald og Niclas Fritz Sørensen) håber at skabe en platform, hvor danske og tyske unge kan mødes om musikken og kunsten. Foto: Bivox Festival
Den 25. og 26. oktober finder en helt ny musik- og kunstfestival - Bivox Festival sted i Nygadehuset i Aabenraa. Det bliver to dage med dansk-tysk musik, kultur og kunst.

Aabenraa: Der er dømt kulturmøde, når Nygadehuset slår dørene op til Bivox Festival i weekenden.

Bag arrangementet står fire unge drenge fra Aabenraa, der ønsker at sætte hjembyen på landkortet og gøre det mere attraktivt at være ung i Sønderjylland. Festivalen bliver dansk-tysk, og dét koncept lå lige til højrebenet, mener arrangørerne.

- Det danske gymnasium ligger lige ved siden af det tyske gymnasium, men alligevel kender vi ikke hinanden, og vi kommer forskellige steder. Derfor vil vi skabe noget, vi kan være fælles om, nemlig musikken og kulturen, forklarer Lasse H. Kofoed.

- Og så vil vi gerne åbne de danske unges øjne for tysk musik, for de laver altså andet end schlagere, tilføjer han.

Annonce

Bivox Festival 2019

Festivalen åbner i Nygadehuset fredag den 25. oktober med fredagscafé fra klokken 15 til 18. Derefter er der koncert med folkrockgruppen Sonja Hald og senere med indiepopbandet Hong Kong og heavybandet Das Pack fra Hamburg.

Lørdag begynder med en plademesse i samarbejde med pladebutikken Musicdude klokken 10, hvorefter der er sønderjysk kaffebord og tysk ølsmagning. Lørdagens musik leveres af Twins of June, Tom Klose, Lumine, Le Fly og Funky White Boys.

Foruden musik vil der være kunstudstilling som en del af festivalen.

Billetterne koster 150 kroner.

Bivox er to stemmer

Navnet 'Bivox' er ikke tilfældigt. Det rummer både en historie, og så passer det godt til det dansk-tyske kulturmøde.

- For ti år siden havde Nygadehuset en ungdomsforening, som hed Bivox Musikforening, som var sat i søen for at skabe mere liv for unge. Så da vi faldt over det, syntes vi, det passede så godt. Så bryggede vi lidt videre på betydningen, og der kan man jo sige, at 'Bi' kan betyde 'dobbelt' eller 'to', mens 'vox' betyder stemme. Så Bivox Festival er to stemmer, der mødes, siger Lasse H. Kofoed.

De fire unge mænd har travlt i de her dage. Nygadehuset skal nemlig gøres klar, så stedet kommer til at ligne en festivalplads mere end et kulturhus.

- Vi har forberedt os godt, men vi kan godt mærke, det er lige om lidt. Så der er rimelig meget pres på. Der er en masse ender, der skal mødes, og aftaler, der skal holdes, så det bliver spændende, om alt lykkes, siger Lasse H. Kofoed.

Håber på 80 gæster

Billetterne koster 150 kroner og giver adgang til hele festivalen.

- Vi har allerede solgt nogen billetter, og vi håber, vi får resten solgt her i løbet af ugen, og når festivalen går i gang. Vi har i hvert fald en masse venner og bekendte, der har lovet at købe, så det regner vi da med, griner Lasse H. Kofoed.

Ønskescenariet er 80 gæster i løbet af weekenden.

- Der er plads til omkring 100 i Nygadehuset, så der er stadig plads, hvis folk skulle blive helt vilde efter at komme ind, siger Lasse H. Kofoed.

Nygadehuset lægger lokaler til Bivox Festival fredag og lørdag. Foto: Claus Thorsted

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Annonce