Annonce
Aabenraa

Fire unge har travlt med ny festival: - Tysk musik er mere end schlagere

Arrangørerne bag Bivox Festival (fra venstre Lasse Høck Kofoed, Benjamin Johanning Lykkehus, Jonas Rathe Hald og Niclas Fritz Sørensen) håber at skabe en platform, hvor danske og tyske unge kan mødes om musikken og kunsten. Foto: Bivox Festival
Den 25. og 26. oktober finder en helt ny musik- og kunstfestival - Bivox Festival sted i Nygadehuset i Aabenraa. Det bliver to dage med dansk-tysk musik, kultur og kunst.

Aabenraa: Der er dømt kulturmøde, når Nygadehuset slår dørene op til Bivox Festival i weekenden.

Bag arrangementet står fire unge drenge fra Aabenraa, der ønsker at sætte hjembyen på landkortet og gøre det mere attraktivt at være ung i Sønderjylland. Festivalen bliver dansk-tysk, og dét koncept lå lige til højrebenet, mener arrangørerne.

- Det danske gymnasium ligger lige ved siden af det tyske gymnasium, men alligevel kender vi ikke hinanden, og vi kommer forskellige steder. Derfor vil vi skabe noget, vi kan være fælles om, nemlig musikken og kulturen, forklarer Lasse H. Kofoed.

- Og så vil vi gerne åbne de danske unges øjne for tysk musik, for de laver altså andet end schlagere, tilføjer han.

Annonce

Bivox Festival 2019

Festivalen åbner i Nygadehuset fredag den 25. oktober med fredagscafé fra klokken 15 til 18. Derefter er der koncert med folkrockgruppen Sonja Hald og senere med indiepopbandet Hong Kong og heavybandet Das Pack fra Hamburg.

Lørdag begynder med en plademesse i samarbejde med pladebutikken Musicdude klokken 10, hvorefter der er sønderjysk kaffebord og tysk ølsmagning. Lørdagens musik leveres af Twins of June, Tom Klose, Lumine, Le Fly og Funky White Boys.

Foruden musik vil der være kunstudstilling som en del af festivalen.

Billetterne koster 150 kroner.

Bivox er to stemmer

Navnet 'Bivox' er ikke tilfældigt. Det rummer både en historie, og så passer det godt til det dansk-tyske kulturmøde.

- For ti år siden havde Nygadehuset en ungdomsforening, som hed Bivox Musikforening, som var sat i søen for at skabe mere liv for unge. Så da vi faldt over det, syntes vi, det passede så godt. Så bryggede vi lidt videre på betydningen, og der kan man jo sige, at 'Bi' kan betyde 'dobbelt' eller 'to', mens 'vox' betyder stemme. Så Bivox Festival er to stemmer, der mødes, siger Lasse H. Kofoed.

De fire unge mænd har travlt i de her dage. Nygadehuset skal nemlig gøres klar, så stedet kommer til at ligne en festivalplads mere end et kulturhus.

- Vi har forberedt os godt, men vi kan godt mærke, det er lige om lidt. Så der er rimelig meget pres på. Der er en masse ender, der skal mødes, og aftaler, der skal holdes, så det bliver spændende, om alt lykkes, siger Lasse H. Kofoed.

Håber på 80 gæster

Billetterne koster 150 kroner og giver adgang til hele festivalen.

- Vi har allerede solgt nogen billetter, og vi håber, vi får resten solgt her i løbet af ugen, og når festivalen går i gang. Vi har i hvert fald en masse venner og bekendte, der har lovet at købe, så det regner vi da med, griner Lasse H. Kofoed.

Ønskescenariet er 80 gæster i løbet af weekenden.

- Der er plads til omkring 100 i Nygadehuset, så der er stadig plads, hvis folk skulle blive helt vilde efter at komme ind, siger Lasse H. Kofoed.

Nygadehuset lægger lokaler til Bivox Festival fredag og lørdag. Foto: Claus Thorsted

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Derfor skal vi turde drømme stort

Martin Braithwaite er en god fodboldspiller, og det har han været i mange år. Ellers bliver man ikke førsteholdsspiller i Esbjerg fB, professionel i Frankrig, England og Spanien. Man bliver ikke landsholdsspiller. Det krævet særligt talent og særlig arbejdsomhed. Men et vildt, vidunderligt og vanvittigt klubskifte fra en spansk bundklub, Leganés, til en af verdens allerstørste, mest mytiske fodboldklubber, FC Barcelona, ændrer alligevel alt. 28-årige Martin er ikke længere bare en dygtig fodboldspiller, han er en stjerne, katapulteret ind på lystavlen hos stort set alle danskere. I løbet af en uge. Vi skriver sjældent om fodbold på denne plads, det bliver ikke omdrejningspunktet herfra. Men der er noget i den historie, som er værd at hæfte sig ved. Den er enormt inspirerende. Historien om en ung knægt fra Esbjerg, der – når man hører alle anekdoterne, der dukker frem nu, og det er mange - altid har haft en stålsat tro på sig selv, et mod til at sætte ambitionerne højt og en ukuelig vilje til at forfølge dem. Vejen til Barcelona har ikke været let. Der har været omveje, og der har været kampe og klubophold undervejs, som var mindre vellykkede. Men han holdt fast. Så mens alverden var ved at tabe underkæben, da knægten fra Esbjerg lørdag eftermiddag stod klar på sidelinjen på Camp Nou, Barcelonas hjemmebane, klar til at gøre sin debut som Messis holdkammerat, var hovedpersonen afklaret. Det var jo lige præcis det scenarie, han havde forestillet sig i mange år. Det starter med en drøm. Man når ingen steder uden, i fodbold, i politik, i erhvervslivet, i skolen, i livet. Det kræver mod at drømme stort. Det kræver fantasi. Selvfølgelig kræver meget mere end det at se drømme blive til virkelighed. Der er ganske givet flere knuste drømme end det modsatte derude, så meget desto mere er der grund til at nyde øjeblikket, når det lykkes en af vores egne at indfri en vild drøm. Mærke det. Glæde sig. Kan man komme fra et ungdomsfodboldhold i Sædding-Guldager til førsteholdet i FC Barcelona, kan alt ske. Drøm det. Drøm stort. Og gå efter den. Tænk sig; det kunne jo være, at også din gik i opfyldelse.

Danmark

Podcast: Tre tophold kæmper om oprykning fra 1. division - hvem trækker det længste strå?

Annonce