Annonce
Billund

Fire unge udvises for voldtægt på Vorbasse Marked

Fire unge mænd fra Irak blev torsdag i Højesteret idømt skærpede straffe for en gruppevoldtægt mod en 14-årig pige. Samtidigt stadfæstede Højesteret, at alle fire skal udvises for bestandigt, når straffen er afsonet.

DOM: Fire unge mænd fra Irak blev torsdag i Højesteret idømt skærpede straffe for en gruppevoldtægt mod en 14-årig pige. Samtidigt stadfæstede Højesteret, at alle fire skal udvises for bestandigt, når straffen er afsonet.

De fire fik straffen forhøjet med syv måneder i forhold til landsrettens dom og skal nu tre et halvt år i fængsel. Den yngste, der var 16 år på tidspunktet for forbrydelsen, slipper dog på grund af sin alder med tre års fængsel.

I Vestre Landsret i Kolding blev alle fire sidste år idømt straffe på to år og ni måneders fængsel. Men Højesteret siger, at straffen for en voldtægt begået i forening som udgangspunkt bør fastsættes til tre et halvt års fængsel. Der er for de fires vedkommende ingen formildende omstændigheder, som skulle kunne ændre på det.

I byretten blev udvisningen af alle fire gjort betinget. De har over for Højesteret hævdet, at en udvisning til Irak vil være lig med "den visse død", men både landsretten og nu også Højesteret siger udvisning for bestandigt.

De dømte er Abdulaziz Khasar Jebi, 18, Fahd Maziad Massad, 19, Abdullah Maayuf Al-Badri, 21, og Husseni Maayus Al-Badri, 23 år. De mødte den 14-årige pige på det årlige marked i Vorbasse ved Billund i 2008. Mødet endte med, at pigen blev voldtaget af alle fire mænd.

Annonce
Fire unge mænd fra Irak blev torsdag i Højesteret idømt skærpede straffe for en gruppevoldtægt mod en 14-årig pige. Samtidigt stadfæstede Højesteret, at alle fire skal udvises for bestandigt, når straffen er afsonet.
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce