Annonce
Danmark

Firestjernet albumudgivelse: Jakob er blevet Sveistrup

Jakob Sveistrup er ikke længere Jakob Sveistrup. Han er kun Sveistrup og har skåret hvalpefedtet fra for at nå et mere internationalt snit.

Den fynske sanger har revitaliseret sig selv på "In Your Face", der er en soul-ramt, patos-fyldt plade i et moderne snit. Men han er ingen fornyer af genren.

"In Your Face" er først og fremmest glanspoleret funky og godt leveret af sanger og band gennem samtlige 12 numre. Smask-åbneren "New Man" er godartet og viser vejen for det soulede udtryk. "Booze" følger trop med lidt rap, som også høres i den lidt for klichefyldte "1988".

Den afdæmpede ballade "Break A Leg" starter lidt som Depeche Modes sjælfulde perle "Shake a Disease", og omkvædet går lidt for meget igen og igen.

"The Fall" og "Savour the Night" dufter af Amy Winehouse. Og i en helt anden boldgade fornemmer man lidt MC Einar i den udmærkede "Musicality", der lyder som "Arh der"). Trommerne i starten er stort set identiske, kun tempoet er anderledes.

Sveistrups nye værk ebber suverænt ud med den 80'er-agtige "Victory Wood Street", der handler om venskab og barndommen. Sangen stikker ud - og af - fra resten af materialet og er pladens absolutte delikatesse. Klækkelig serveret af Jakob Sveistrup. Direkte "In Your Face".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener om Radio24syv: Man kan både vinde og tabe udbud

Når det offentlige sender opgaver i udbud, ligger det i sagens natur, at man som byder både kan vinde og tabe. Og det er også naturligt, at når en udbudsperiode udløber, risikerer det firma, der hidtil har løst opgaven, at tabe kampen om et nyt udbud. Men de selvfølgeligheder anfægter ikke de mange tilhængere af Radio24syv, der er dybt skuffede og vrede over, at radiokanalen ikke kan fortsætte efter denne måneds udgang. Lukningen af Radio24syv bliver af kritikere set som politikeres bevidste forsøg på at stoppe en kanal, der har lavet magtkritiske nyheder og satire. Dette blev også af disse kritikere set som årsagen til, at det daværende borgerlige flertal besluttede, at det nye udbud af Radio24syvs sendetilladelse skulle føre til en radiostation med hovedsæde i provinsen. Radio24syvs ejere ønskede på de forudsætninger ikke at søge. Det vakte så stor kritik, at et politisk flertal reagerede med at beslutte et udbud af en internetbaseret DAB-kanal, som ville give Radio24syv en chance for at fortsætte. Men i et udbud hverken kan eller skal politikerne bestemme hvem, der skal løse opgaven. Det har det politisk uafhængige radio og tv-nævn under Kulturministeriet haft til opgave at afgøre. Nævnet valgte så tirsdag eftermiddag, at Radio24syv ikke får den opgave. Det var et chok for mange medarbejdere og lyttere af en station, der i løbet af otte år har revolutioneret taleradio i Danmark. Tak for det. Men det er forkert, at politikerne har lukket Radio24syv. Stationen har tabt til konkurrenten Radio Loud, som af Radio og tv-nævnet er vurderet til på en række opstillede kriterier at have indgivet det bedste bud. På FM-båndet er Radio4 med hovedsæde i Aarhus klar til fra 1. november at blive afløseren for Radio24syv. Radio4 er ejet af en række lokale og regionale medier, herunder Jysk Fynske Medier, hvis største dagblad er JydskeVestkysten. Også Radio4 må risikere at kunne tabe et eventuelt nyt udbud, når den nuværende sendetilladelse udløber om otte år. For den slags udbud kan man både vinde og tabe.

Vejen

Landmand opgiver strid om Skovgårdsvej: - Min retsbevidsthed er krænket

Annonce