Annonce
Esbjerg

Firkløver går sammen om at udvikle Esbjerg

Hvad falder dig umiddelbart ind, når du tænker på Esbjerg? Spørgsmålet er stillet til danskerne i imageundersøgelse. Mens 54 procent svarer havn/fiskeri, er der blot seks procent, der tænker på kultur og skulpturen, der populært kaldes De fire hvide mænd. Arkivfoto: JV
Ambitionerne er ikke til at tage fejl af i det nye strategiske samarbejde mellem Esbjerg Kommune, Business Esbjerg, Esbjerg Havn og Education Esbjerg: En succesfuld udvikling kræver en fælles retning og vidtrækkende samarbejde.

Esbjerg: Det er første gang, at fire så stærke spillere som Esbjerg Kommune, Esbjerg Havn, Business Esbjerg og Education Esbjerg går sammen i et strategisk samarbejde for sammen at sikre udviklingen af Esbjerg.

Esbjerg Kommune og Business Esbjerg har i flere år italesat Esbjerg som Danmarks EnergiMetropol, og det har vundet genklang i erhvervslivet. Men det har ikke formået at fremhæve Esbjerg som en attraktiv bosætningskommune.

Derfor mangler der en overbygning til identiteten som Danmarks EnergiMetropol, som kan favne og rumme bredere i forhold til at tiltrække tilflyttere, skabe arbejdspladser og få flere unge til at søge mod byens videregående uddannelser.

Annonce

- Vi har et enormt uudnyttet potentiale, som ville kunne sætte ekstra skub i Esbjergs udvikling. Som kommune skal vi gøre alt, hvad vi kan for at gøre Esbjerg endnu mere attraktiv for både tilflyttere og unge studerende, og dermed understøtte erhvervslivets rekrutteringsindsats. Med det nye samarbejde kan vi tackle de udfordringer Esbjerg har, fordi firkløveret ved at danne fælles front kan få vendt udviklingen, siger Jesper Frost Rasmussen, borgmester i Esbjerg Kommune i en pressemeddelelse.

Ambitiøse partnere

Men der er ikke noget quick-fix i denne proces, som skal få indbyggertallet på godt 115.000 i Esbjerg Kommune til at stige. Bestræbelserne har pågået i årevis, og der er fortsat tale om et langt sejt træk, der kommer til at strække sig over flere år. Derfor er der også hyret ekstern, professionel hjælp fra brandingeksperten Nikolaj Stagis og hans virksomhed Stagis A/S, som torsdag præsenterede sin analyse.

- Vi har nu præsenteret den her nulpunktsanalyse for hele holdet i Esbjerg, og den viser, at der er plads til forbedringer. Det er fantastisk at se fire så ambitiøse partnere, som er klar til at trække i arbejdstøjet. Jeg kender en del borgmestre og virksomheder i Danmark, som kommer til at se misundeligt mod Esbjerg, når erhverv, havn, uddannelse og kommunen går sammen om en fokuseret udvikling af deres by, siger Nikolaj Stagis.


Virksomhederne med tilknytning til havnen har brug for kvalificeret arbejdskraft til den grønne omstilling, og derfor er det her nye samarbejde vigtigt for os.

Dennis Jul Pedersen, direktør for Esbjerg HavnDet store arbejde forude afskrækker ikke Education Esbjerg:

-Man er, hvad man fortæller. Derfor skal Esbjerg blive meget bedre til at fortælle sin utrolige historie. Med de rette omstændigheder, herunder de rigtige kompetencer og uddannelser vil Esbjerg kunne blive et fyrtårn for et bæredygtigt Danmark og være en attraktiv by for talentfulde unge og dygtige færdiguddannede. Det kræver en målrettet indsats og en stærk fortælling. Fortællingen om Esbjergs potentialer skal brænde igennem – også nationalt, siger Erling Petersson, leder af Education Esbjerg.

Annonce

Inddragelse af borgere

På Esbjerg Havn kan man genkende at den gode fortælling om Esbjerg ikke når langt nok ud:

- Virksomhederne med tilknytning til havnen har brug for kvalificeret arbejdskraft til den grønne omstilling, og derfor er det her nye samarbejde vigtigt for os”, siger Dennis Jul Pedersen, direktør for Esbjerg Havn.

Men de fire store spillere kan ikke klare arbejdet alene. Hvor nulpunktsanalysen er første skridt på vejen, vil der også blive brug for både borgere, foreninger og virksomheders inputs fremadrettet til både workshops og dialogmøder, som skal med til at forme den endelige strategi, der vil blive præsenteret i slutningen af året.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Politikere kaster redningskrans: Headspace er tæt på redning

Danmark

Tirsdagens coronatal: 457 nye smittetilfælde - seks døde

Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Sådan løser hotelpar på 70 år mangel på arbejdskraft: Den nye stuepige er folkepensionist

Erhverv For abonnenter

Fødevarestyrelsens besøg lukker landevejskro: Fandt bidemærker i cherrytomater og muse-ekskrementer i både køkken og barområde

Esbjerg

50-årig kvinde fundet skyldig i knivdrab: Idømt 12 års fængsel

Esbjerg

Politiet efterlyser mand: Blev muligvis udsat for gaderøveri

Haderslev

Politiet leder efter 55-årig mand: Betegnes som uligevægtig og kan være udadreagerende

Varde For abonnenter

Skovejer rystet: Skovsvin slipper for straf, da han er tidligere dømt

Erhverv For abonnenter

Kro på lille ø har været til salg i 140 dage: Venter på den rette køber

Kolding

Tre unge mænd i retten for grov voldtægt: Tiltalt for at true kvinde med drab, voldtage hende på skift og dele videoer af overgreb

Esbjerg

Mormor advarer om trend på TikTok: Barnebarn svært forbrændt af stikflamme fra brandfarlig leg med spraydåse

Haderslev

Ryster på hovedet: Stopklods for naturnationalpark blev sat i alt for hurtigt

Navne For abonnenter

Tidligere Ford-forhandler fik sparket: Så begyndte han at lege med værdipapirer og investere i virksomheder

Aabenraa For abonnenter

Bodegaen fylder snart 50 år: Nu bliver den genåbnet af far og søn

Annonce