Annonce
Kolding

Firma bag biogasanlæg: Vi gør alt for ikke at lugte

Sådan vil biogasanlægget se yd fra Dons Landevej, før der beplantes. Illustration: Niras

Det energiselskab, der står bag planerne om et biogasanlæg ved Venusvej, understreger, at det har som formål, at det nye anlæg slet ikke lugter.

Kolding: Ingen lugt overhovedet.

Det er målet for energiselskabet Nature Energy, der står bag planerne om et nyt, stort biogasanlæg ved Venusvej i det nordlige Kolding.

Planen er lige nu i offentlig høring, og planerne om anlægget har mødt bekymring blandt borgere i nærheden over, om der vil være lugtgener fra anlægget. Derfor har Kolding Kommune og Bramdrupdam Lokalråd inviteret til et borgermøde om planerne den 4. februar, hvor blandt andre repræsentanter for Nature Energy deltager.

Administrerende direktør for energiselskabet, Ole Hvelplund, kender godt til bekymringerne, og han slår fast, at selskabet gør alt for, at naboerne ikke bliver generet og for at have et godt forhold til naboerne.

- Jeg kan sige, at vi bygger et anlæg, som ikke skal lugte. Det er vigtigt for os, at vi vil have et anlæg uden lugt og vi gør alt muligt for at undgå det, siger Ole Hvelplund.

Annonce

Jeg kan sige, at vi bygger et anlæg, som ikke skal lugte

Ole Hvelplund, direktør Nature Energy

Kun få klager

Han tilføjer, at der kan være enkelte uheld i kortere perioder, som skal fikses, men generelt kommer der ikke ret mange klager over de anlæg, Nature Energy i de seneste fire år har drevet rundt om i landet, fortæller han.

- Der kommer ikke klager i ret stort omfang, siger han.

Ifølge miljøgodkendelsen er der en øvre grænse for, hvor meget lugt der må komme fra biogasanlægget. Men Ole Hvelplund afviser, at Nature Energy vil "gå helt til grænserne".

- Vi har ikke tænkt os at gå helt op i forhold til miljøgodkendelsens grænse. Vi går efter at ligge på nul, når det gælder lugt, siger han.

Sent møde

Han hilser dialogen med borgerne på det netop planlagte borgermøde i begyndelsen af februar velkommen.

- Når de er nervøse, er det vigtigt at snakke med dem. Men det er ærgerligt, at mødet kommer så sent, for vi kan ikke ret godt leve med forsinkelser, siger Ole Hvelplund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Landmand står i gylle til halsen: Jeg har aldrig oplevet noget lignende

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Esbjerg

Vinderprojekt for Museumspladsen møder modstand fra borgerlige byrådspartier

Annonce