Annonce
Aabenraa

Firma bag byggeri af Arena Aabenraa gået konkurs

Arbejdet med Arena Aabenraa er gået i stå på grund af byggefirmaets konkurs. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard.

Aabenraa Kommune har fået en melding om, at Nisgaard+Christoffersen A/S er begæret konkurs. Byggefirmaet er i øjeblikket ved at opføre den nye Arena Aabenraa.

AABENRAA: Den nye Arena Aabenraa til over 80 millioner kroner står snart færdig. Men en konkurs forhindrer, at håndværkerne kan lægge sidste hånd på værket nu og her.

Det er virksomheden Nisgaard+Christoffersen fra Vejle, der har haft opgaven med at opføre den nye multiarena og sammenkoblingen med den eksisterende svømme- og idrætshal i Aabenraa. Men virksomheden er begæret konkurs.

Det fik Aabenraa Kommune en melding om mandag gennem en mail fra byggefirmaets forsikringsselskab, oplyser Jesper Juhl Kristensen, der er afdelingschef for kommunens drift og anlæg.

Konkursen betyder, at kommunen nu skal lave en nøje opgørelse over, hvor meget af det aftalte byggeri, Nisgaard+Christoffersen har lavet, og hvad der endnu mangler. Det får nemlig betydning i forbindelse med opgørelsen af konkursboet.

Borgmester Thomas Andresen fik straks besked om byggerfiermaets konkurs.

- Det er aldrig særlig fordelagtigt, når et firma går konkurs midt i et byggeprojekt. Men jeg er da glad for, at de er nået så langt, som de er, siger Thomas Andresen.

Annonce

Erhvervsdrivende fond

Det er Aabenraa Kommune, der ejer den nye Arena Aabenraa, men med virkning fra 1. januar i år er driften overtaget af en erhvervsdrivende fond, som både står for driften af stadion og fodboldbaner, det nuværende svømme- og idrætscenter samt den nye multiarena.

Om- og tilbygning

John Riisberg, der er formand for den erhvervsdrivende fond, der blandt andet driver Arena Aabenraa, håber, at det konkursramte firma eventuelt kan overtages af en af konkurrenterne, der i givet fald også overtager forpligtigelsen med at rette op på eventuelle fejl og mangler ved byggeriet.

Det gamle svømme- og idrætscenter er på 6721 kvadratmeter. Kontrakten med Nisgaard+Christoffersen går ud på at bygge yderligere 5606 kvadratmeter til plus at ombygge 646 kvadratmeter.

Nybyggeriet rummer først og fremmest den nye multiarena med plads til 1800 tilskuere på mobile tribuner. Når de fjernes - for eksempel i forbindelse med en koncert - kan der være 3000 mennesker i arenaen.

Alle telefoniske henvendelser til det konkursramte firma, Nisgaard+Kristoffersen A/S, blev mandag modtaget af en telefonsvarer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Lyt med: Louises mand døde af kræft som 37-årig - Jeg fører vores livsværk videre i hans ånd

Annonce