Annonce
Aabenraa

Firma bag covid-19-test: - Vi har været i undertal

En Carelink-medarbejder i testaktion. Den slags medarbejdere har været en mangelvare flere steder i Aabenraa Kommune i den første uge med hurtigtestcentre. Arkivfoto: Michael Bager
Der har været for få podere på flere af de nye hurtigtestcentre, der slog dørene op i Aabenraa Kommune tirsdag. Det er Region Syddanmark opmærksom på, og Carelink A/S, som har opgaven, lover bod og bedring.

Aabenraa: Gratis. Fleksibelt. Men desværre også med risiko for lang ventetid. Sådan har flere borgere i Aabenraa Kommune oplevet tilbuddet om hurtigtest på flere af de nye teststeder, der bød indenfor fra tirsdag.

Hos Region Syddanmark bekræfter man, at Aabenraa Kommune har henvendt sig med en klage fra en borger. Men også, at det bestemt ikke har været det eneste område, hvor det har knebet med testkapaciteten for Carelink A/S, som har opgaven.

- Og Carelink har over for os beklaget, at man har undervurderet, hvad behovet var derude, siger Gitte Jørgensen, der er regionens præhospitale chef, som er ansvarlig for testcentrene.

Ifølge Gitte Jørgensen har Carelink oplyst, at man stiller med to podere på hvert teststed, men det har ikke været et særsyn med blot én poder på et teststed. Derfor var det et emne på et møde med Carelink fredag eftermiddag, og det var ikke første gang.

- Det er noget, vi er meget opmærksomme på, og vi har drøftet det med dem hver eneste dag i den her uge, tror jeg, lyder det fra Gitte Jørgensen.

Annonce

Testfirma erkender

Det er da heller ikke en nyhed for Carelink, når man bliver konfronteret med kapacitetsproblemer.

- Vi har nu i fire dage været i gang med her nye teststrategi, som er ændret fra det mere mobile til de her ”pop-up-steder”. Ud af de knap 100 steder, hvor vi er i regionen, har vi oplevet enkelte steder, hvor vi har været i ”undertal”. Hvor der ganske enkelt har været flere mennesker, end vi har beregnet, siger administrerende direktør Brian Rosenberg.

Den har været gal med kapaciteten på de nye hurtigtestcentre i Aabenraa Kommune. Det erkender Brian Rosenberg, der er administrerende direktør for Carelink A/S, der udfører opgaven for Region Syddanmark. Arkivfoto: Jens Thaysen

- Det er noget, som vi bliver dygtigere og dygtigere til, efterhånden som vi får tallene på hvor mange, der dukker op på teststederne, uddyber han.

Har man stået i kø – måske endda i kulde – er der håb forude, oplyser Carelink.

- Vi er selvfølgelig kede af, at nogen har stået i kø. Derfor øger vi også bemandingen, så vi forhåbentlig får ressourcerne til at svare antallet af mennesker, der kommer og vil testes, siger direktør Brian Rosenberg.


Vi er selvfølgelig kede af, at nogen har stået i kø.

Brian Rosenberg, administrerende direktør, Carelink A/S


Her kan du blive hurtigtestet

Siden tirsdag den 2. marts har man kunnet blive hurtigtestet for covid-19 flere steder i Aabenraa Kommune. Det er virksomheden Carelink, som udfører testningen for Region Syddanmark. Det sker med de nye, korte podepinde. Og der skal ikke bestilles tid.

  • Arena Aabenraa, mandag klokken 7-14, tirsdag klokken 10-17, onsdag klokken 7-14, torsdag klokken 10-17 og fredag klokken 8-18.
  • Grænsehallerne i Kruså, onsdag klokken 8-12 og søndag klokken 10-16.
  • Tinglev Fritidscenter, mandag klokken 14-18 og torsdag klokken 8-12.
  • Bylderup-Bov Idrætscenter, mandag klokken 8-12, onsdag klokken 14-18 og lørdag klokken 10-16.
  • Desuden er der stadig mulighed for hurtigtest i Bov. Det kan ske mandag til fredag klokken 7-18. Siden tirsdag har teststedet været det tidligere Meritten på Visherredsvej 3.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Billund

Så er brandårsagen fundet: Fire bekendte på vandretur forårsagede storbrand

Haderslev For abonnenter

Cecilie Haaland vil i byrådet: - Jeg kan godt frygte, at folk vil tænke, at jeg ikke ved noget om, hvordan tingene hænger sammen

Esbjerg

En af Esbjergs rigeste familier vil bygge nyt sportsanlæg på historisk grund

Varde For abonnenter

Seniorforsker: Ingen tager vare på børnene i asbestsag – politikere må på banen

Annonce