Annonce
Kolding

Firma frygtede at blive knækket af corona: - Nu har vi udvidet med to mand

Da corona-krisen ramte landet, tænkte brødrene Kim Roed og Søren Roed Jensen fra virksomheden Jeroso hurtigt. De gearede straks op i forhold til sikkerhed og hygiejne. Og de er sikre op, at måde, de tackler corona på, er medvirkende til, at selskabet oplever fremgang. Foto: Søren Gylling
I familiefirmaet Jeroso får medarbejderne målt deres temperatur to gange om dagen. Sikkerhed kom i højsæde, lige så snart corona-situationen lukkede en stor del af landet ned. Brødrene bag virksomheden forklarer, at det er grunden til, at de seneste måneder har budt på fremgang for dem.
Annonce

Lunderskov: En uge før corona-situationen lukkede en stor del af landet ned, fik familievirksomheden Jeroso den første dårlige nyhed. Den største kunde, LM Wind Power, der sidste år skabte 40 procent af omsætningen, skar voldsomt ned.

- Jeg var hamrende bange for, at det skulle knække os, hvis corona-situationen gjorde, at vi pludselig ikke måtte komme ud til vores kunder. Det ville vi ikke kunne holde til, fortæller Søren Roed Jensen, der driver Jeroso sammen med sin bror Kim Roed.

Det skete heldigvis ikke. I stedet har firmaet haft fremgang, og antallet af medarbejdere, der inden corona-udbruddet lå på ti, er vokset til 12.

- At vi klarede os godt, hænger sammen med, at vi straks satte sikkerhed i højsæde for at kunne blive ved med at være underleverandør og komme ud til vores kunder. Vi kan se, at mange af vores kolleger ikke fik lov og blev lukket ude, fortæller Kim Roed.

Det øgede fokus på sikkerhed indebærer blandt andet, at de ansatte tager deres temperatur i øret hver morgen, når de møder ind og igen til fyraften. Alle er opmærksomme på at holde afstand og bruger massevis af sprit for at forhindre smittespredning.

- Vores medarbejdere har ikke sat spørgsmålstegn ved de ændrede procedurer. De er vant til, at vi som en lille, speciel biks må sno os hele tiden. De kunne udmærket se vores idé med at give den gas på det her område, siger Kim Roed.

Når vi gerne vil fortælle om vores situation, så er det ikke for at prale, men i stedet for at være til inspiration for andre. Hos os er det lykkedes at komme igennem corona-situationen ved at se tingene fra en anden vinkel.

Kim Roed, Jeroso

Annonce

Inspiration til andre

Jeroso beskæftiger håndværkere som smede, en tømrer og en automekaniker. At arbejde med ventilation er hovedforretningen, men de ansatte udfører også smedearbejde, montagearbejde, flytning af maskiner, slår græs og meget mere.

- Vi vil altid gerne være seriøse og respektfulde, når vi kommer ud til vores forskellige kunder, og det falder os nemt nok at vise ekstra hensyn ved at holde afstand, siger Søren Roed Jensen.

I takt med at LM Wind Power har lukket ned, har Jeroso arbejdet på at få nye kunder ind.

- Vi har fået mange små kunder, men også nogle store som GKN Wheels i Nagbøl. Vi har været hudløst ærlige om vores situation og for første gang har vi spurgt ind til nyt arbejde i vores netværk, fortæller Kim Roed.

Her under corona-krisen er Jerosos mekaniker, der passer alle firmaets køretøjer, også begyndt at lave biler for andre. Blandt kunderne er en vognmand med tolv biler.

- Når vi gerne vil fortælle om vores situation, så er det ikke for at prale, men i stedet for at være til inspiration for andre. Hos os er det lykkedes at komme igennem corona-situationen ved at se tingene fra en anden vinkel, siger Kim Roed.

Udviklingen har overrasket brødrene.

- At vi skulle få brug for to mand mere i en situation, hvor LM Wind Power skærer voldsomt ned i Lunderskov og corona-krisen ændrer hverdagen markant. Det havde jeg aldrig nogensinde turde håbe på, siger Søren Roed Jensen.

Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Venstre blæser til kamp mod overnatningskrav: Koster turistbranchen milliarder

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce