Annonce
Sønderborg

Firmaer i armdyst på Alssund

Både armkræfter og roteknik tæller, hvis man skal komme først. Hvert hold bestod af fire roere og en styrmand til at hjælpe med at holde takten. Foto: Henrik Rath

Armkræfter, roteknik og sjov gik hånd i hånd ved Verdens Ende, da knap 40 firmaer dystede i den årlige firmakaproning arrangeret af Sønderborg Roklub og Ruderverein Germania.

Annonce

Sønderborg: "Kom så - lange seje træk - mærk vandet", lød tilråben fra den flydende pontonbro ud for mållinjen, mens hold i endnu et heat roede de fem hundrede meter op ad Alssund. Alle får de to løb og de seks hurtigste hos både kvinder, mænd og mixhold får en tredje tur i finalen.

De hurtigste gør det på to et halvt til tre minutter, men det handler nu ikke kun om hurtighed, forsikrer Gerner Petersen fra Sønderborg Roklub, der er arrangør sammen med Ruderverein Germania.

- Vi har såmænd også pokaler til det bedst udklædte rohold, det bedste heppehold og det sidste hold i finalen får en T-shirt, hvor der står "Vi tog den med ro", fortæller Gerner Petersen som bevis på, at det hele også handler om at have det sjovt og få noget motion.

Bent Albæk og Jane Frellesen fra kommunens Vand & Natur-hold måtte lige trække op i de selvsiddende strømper efter strabadserne på vandet. Foto: Henrik Rath
Annonce

Måtte ud på ekstra tur

Det ene af de deltagende firmahold - Vand & Natur fra Sønderborg Kommune - var klædt i klassiske maritime striber og sømandskasket. Under strabadserne i båden var de selvsiddende strømper med anker gledet ned. Turen havde også været ekstra hård.

- Den ene åregaffel var bøjet og repareret med en møtrik som sad i vejen, så jeg ikke rigtig kunne dreje åren, forklarede Jane Frellesen fra holdet, mens hun trådte op på pontonbroen.

Holdet fik dog en ekstra chance for at ro de 500 meter og blev i anden omgang kun slået med få centimeter af en modstander.

På kajen blev der heppet og hygget i forskellige udklædninger. Det fornægtede sig således ikke, hvem der var fra sygehuset, mens IP Nordic fra Gråsten var mødt op med Hawaii-tema. Blandt de knap 40 deltagende firmahold var også et sammensat af tre fysioterapeutklinikker - Fysio United:

- Vi vil gerne vise, at vi også er kollegaer, der gerne slår et slag for samarbejde og sundhed, sagde fysioterapeut Anne Schultz, der var tovholder på holdet.

Der var også pokal til de bedst udklædte - IP Nordic fra Gråsten var mødt op med Hawaii-tema. Foto: Henrik Rath
Annonce

Jubilæum i 2019

Dagen slutter med fællesspisning og musik af bandet "Back To 65".

- Og næste år skal vi virkelig have stor fest. For da er der 25 års jubilæum, tilføjede Gerner Petersen og understregede, at der er plads til masser af hold.

- Vi kan vel nok være 60-65 hold. Det behøver ikke være firmaer, men kan også være et gadehold eller andet. Bare man kan stille fire roere og en styrmand.

Man skal heller ikke fortvivle, hvis man ikke har prøvet at ro før, for i forberedelserne er tre gange halvanden times introduktion og træning

Fra pontobbroen ved mållinjen blev der heppet lige til sidste åretræk. Foto: Henrik Rath
Vejret var perfekt til både roning og hygge på kajen. Foto: Henrik Rath
Nogle hold øvede koordinering på land, inden turen på Alssund i en af bådende. Foto: Henrik Rath
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Revet ned fra hylderne: Corona får esbjergenserne til at gå amok i julelys

Annonce