Annonce
Aabenraa

Firmaer skal også pleje talenterne

Winwin: Virksomhederne får nogle særligt dygtige lærlinge, og de øvrige elever på holdene bliver inspireret til at gøre noget ekstra ud af deres uddannelse.

AABENRAA: Når kokke-talenterne fra EUC-skolerne i Haderslev og Aabenraa kommer i lære på restauranter, hoteller eller andre arbejdspladser, får arbejdsgiverne nogle særligt motiverede lærlinge.

- Arbejdsgiverne er forpligtet til at pleje elevernes talenter og gøre noget ekstra ud af deres læretid. Og det er vi sikre på, at virksomhederne er med på, for de vil jo gerne have nogle dygtige unge i lære, siger faglærerne Jesper Jensen og Lotte Hoff fra henholdsvis EUC Syd i Haderslev og EUC Syd i Aabenraa.

Men arbejdsgiverne kan også godt glæde sig til at modtage de kokkeelever, som ikke er blevet en del af talentvejen.

- Vi gør meget ud af, at talenterne på holdene inspirerer de andre elever, og dermed bliver alle elever på holdene dygtigere. Så det er ikke sådan, at talenterne kommer til at udgøre en særlig gruppe i forhold til de andre, siger Jesper Jensen og Lotte Hoff.

Virksomhederne har fået tilsendt en folder om projektet, hvor deres fordele ved at give talenterne den praktiske uddannelse ridses op.

Firmaerne får nogle talentfulde elever, som kan medvirke til nytænkning og vækstfremme, og som kan profilere virksomhederne på en positiv måde.

Og så skal virksomhederne naturligvis have en særlig interesse i at uddanne unge til at blive dygtige til deres fag.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce