Annonce
Esbjerg

Firmaet Prueba Cybersecurity inviterer alle virksomheder til hacker-event

Købstædernes Forsikring i Esbjerg er vært for et gå-hjem-møde for alle virksomheder om faren for hackning. Firmaet Prueba Cybersecurity vil fortælle og demonstrere hvor og hvordan hacking truer virksomhederne. Privatfoto

Esbjerg: Torsdag den 21. november klokken 16.00-18.00 er Købstædernernes Forsikring vært for et gå-hjem-møde hos Rambøl på Bavnehøjvej om hacking. Med baggrund i sætningen "Det kræver en hacker at stoppe en hacker" vil Dennis V. Ellebæk fra Prueba Cybersecurity fører deltagerne gennem et hackerangreb fra de første indledende manøvrer til det gennemførte angreb, hvor hackeren får adgang til netværket og virksomhedens data.

Prueba Cybersecuritys ansatte er specialiserede i at skaffe sig adgang til virksomhedernes netværk for på den baggrund af rådgive om it-sikkerheden. De finder med andre ord hullerne for efterfølgende at kunne hjælpe med at lukke dem. En dansk undersøgelse fra Rambøll i 2018 viste, at 68 procent af virksomhederne, både offentlige og private, alene det seneste år havde været udsat for hackerangreb.

Rigspolitiet stiller også op og fortæller om, hvilke indsatser politiet gør for at forebygge og opklare. Endelig kan man møde Daniel Busk, erfaren erhvervsassurandør fra Købstædernes Forsikring i Esbjerg, der fortæller om cyberforsikringer og forsikringsbranchens indsats mod cyberkriminalitet.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Illegal indvandrig er alarmerende

Fra statistikkerne ved vi, at der er godt 800.000 indvandrere og efterkommere i Danmark. Opgørelserne siger naturligt nok ikke noget om den illegale indvandring, da de pågældende personer ikke er registreret. Men Rockwool Fonden har et skøn. Ved hjælp af en avanceret statistisk model vurderer Rockwool Fonden, at cirka 26.000 personer opholder sig ulovligt i landet. Det er en stigning på 18 procent, siden fonden kom med sin seneste rapport i 2016. Nyheden er alarmerende. Et er den lovlige immigration, der så sandelig også har skabt udfordringer. Men noget ganske andet er, at vores land åbenbart huser mennesker, vi intet aner om. Vi har således ikke mulighed for at tjekke, om de pågældende er farlige kriminelle eller måske endog terrorister. I sagens natur er der indbyggede usikkerheder i rapporten. Men ifølge fondens egen forskningsenhed holder det med 95 procents sandsynlighed stik, at mellem 23.000 og 29.000 personer lever under jorden her til lands. Hver og en af dem er en for mange. Tilsyneladende er der to former for illegal indvandring. Uvist hvordan lykkes det åbenbart nogle mennesker at snige sig hertil og gå i skjul. Andre indrejser lovligt, men opholder sig efterfølgende i Danmark i strid med lovgivningen. Blandt andet sker det åbenbart, at kinesere udnytter deres landsmænd som kummerligt betalt arbejdskraft i restaurationsbranchen. Kokkene kommer til Danmark i henhold til den såkaldte beløbsordning. Den sikrer på papiret kineserne en ganske udmærket løn. Men Fagbladet 3F skriver, at ingen eller kun få fridage samt groteske arbejdsuger kombineret med fradrag for kost og logi reducerer den reelle timeløn til omkring 25 kroner. Kinesiske kokke er næppe den store trussel mod rigets sikkerhed. Men de pågældendes ophold er ligeså ulovligt som alle andre illegale immigranters. Derfor er der også her behov for en energisk indsats med at opspore og udvise disse mennesker, ligesom deres arbejdsgivere naturligvis skal gøres ansvarlige.

Kolding For abonnenter

Efter forligsbrud: SF og Enhedslisten på vej ud i det politiske mørke

Annonce