Annonce
Esbjerg

Firmaet Prueba Cybersecurity inviterer alle virksomheder til hacker-event

Købstædernes Forsikring i Esbjerg er vært for et gå-hjem-møde for alle virksomheder om faren for hackning. Firmaet Prueba Cybersecurity vil fortælle og demonstrere hvor og hvordan hacking truer virksomhederne. Privatfoto

Esbjerg: Torsdag den 21. november klokken 16.00-18.00 er Købstædernernes Forsikring vært for et gå-hjem-møde hos Rambøl på Bavnehøjvej om hacking. Med baggrund i sætningen "Det kræver en hacker at stoppe en hacker" vil Dennis V. Ellebæk fra Prueba Cybersecurity fører deltagerne gennem et hackerangreb fra de første indledende manøvrer til det gennemførte angreb, hvor hackeren får adgang til netværket og virksomhedens data.

Prueba Cybersecuritys ansatte er specialiserede i at skaffe sig adgang til virksomhedernes netværk for på den baggrund af rådgive om it-sikkerheden. De finder med andre ord hullerne for efterfølgende at kunne hjælpe med at lukke dem. En dansk undersøgelse fra Rambøll i 2018 viste, at 68 procent af virksomhederne, både offentlige og private, alene det seneste år havde været udsat for hackerangreb.

Rigspolitiet stiller også op og fortæller om, hvilke indsatser politiet gør for at forebygge og opklare. Endelig kan man møde Daniel Busk, erfaren erhvervsassurandør fra Købstædernes Forsikring i Esbjerg, der fortæller om cyberforsikringer og forsikringsbranchens indsats mod cyberkriminalitet.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Erhverv For abonnenter

Fællestillidsmand er chokeret over nedlukning: Det er noget rigtig skidt

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];