Annonce
Aabenraa

Firmafest blev aflyst: 650 medarbejdere får et gavekort i stedet

Familien Meldgaard samlet i studiet for at indtale stemmer til de animations-film, der skildrer virksomhedens historie gennem 50 år. Fra venstre er det Lasse, far Peter, Line og Henrik med mor Margit i forgrunden. privatfoto
Familievirksomheden Meldgaard i Aabenraa har på grund af coronavirus aflyst den fest, der skulle være holdt 1. maj i anledning af firmaets 50 års jubilæum. I stedet får alle 650 ansatte et gavekort. Jubilæet markeres alligevel - på de sociale medier.
Annonce

Aabenraa: Familievirksomheden Meldgaard med base i Aabenraa har definitivt aflyst festlighederne i anledning af 50 års jubilæet den 1. maj.

- Vi havde nok set det komme, men afventede en konkret udmelding fra myndighederne, og den kom så i går, mandag, da statsminister Mette Frederiksen holdt sit pressemøde, fortæller direktør Line Meldgaard.

Selve festen skulle være holdt i et telt på Askelund, men det sætter regeringens retningslinjer for coronavirus en stopper for.

Det ændrer dog ikke, at virksomheden har fødselsdag den 1. maj, og den skal markeres - virus eller ej.

- Så vi vil fejre dagen ved at forære alle vores 650 ansatte et gavekort på 500 kroner til butikkerne i de byer, hvor de bor. De fleste er naturligvis i Aabenraa, så de får et gavekort til Shop i City, men vores skraldefolk ude i landet får til butikkerne i Sønderborg, Kolding, Randers, Vejle, Assens, Aalborg, eller hvor de nu bor. Vi har jo 16 forskellige afdelinger i Jylland og på Fyn. Dermed håber vi at kunne glæde både vores dygtige medarbejdere og de kriseramte butikker rundt omkring, forklarer Line Meldgaard.

Annonce

Alt var planlagt

Der var ellers lagt op til den helt store fest, fortæller hun.

- Vi alle - især mine forældre - havde glædet sig til denne store dag. Så det er trist - og ærgerligt, at vi ikke kan holde et brag af en fest, som vi ellers har planlagt og set frem til i flere år. Vores behov for at feste betyder dog ingenting i forhold til de udfordringer, verden har for tiden. Vigtigst er det jo, at vi alle er sunde og raske, lyder det fra Line Meldgaard.

Markeringen af jubilæet kommer derfor primært til at foregå på de sociale medier, når det nu ikke kan være anderledes.

Således er virksomhedens historie fortalt med korte animations-film i fortløbende afsnit for hvert årti, hvor familien selv lægger stemmer til. På sønderjysk, naturligvis.

- Vi havde det virkelig sjovt, mens vi lavede de forskellige klip, siger Line Meldgaard om de små filmklip, hvor der berettes om de små - og store begivenheder, der har præget virksomheden gennem årene.

Annonce

Pulles scrapbog

Den lidt mere grundige erhvervshistorie fortælles i "Pulles scrapbog".

- "Pulle" er min mor, Margit. Min far Peter har aldrig kaldt min mor andet end "Pulle". Hun har samlet avisartikler og anden omtale af virksomheden gennem samtlige 50 år. Det er med tiden blevet til tolv ringbind. Uddrag af dette materiale er i anledning af jubilæet udgivet som bog, som medarbejderne skulle have haft med hjem fra festen, fortæller Line Meldgaard.

I første omgang har medarbejderne fået et link, så de kan se en pdf-version af bogen. Den trykte udgave ligger dog klar til dem, påpeger Line Meldgaard.

Der venter de ansatte såmænd også en fødselsdags-tale. Den må de dog vente med at høre til den 1. maj kl. 12, hvor den lægges ud på firmaets facebook-side og på LinkedIn.

Samme dag udkommer også femte og sidste film om virksomhedens historie.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Billund

Første kandidat har meldt sig: Peter Fredensborg vil være borgmesterkandidat

Annonce