Annonce
Erhverv

FirstFarms A/S køber 2430 hektar jord i Rumænien

Administrerende direktør i FirstFarms A/S, Anders H. Nørgaard, glæder sig over købet af jorden i Rumænien. Med købet får FirstFarms A/S desuden nye medejere. Arkivfoto: FirstFarms A/S.
Landbrugsfirmaet, der har adresse i Billund, har endnu engang været på storindkøb i Østeuropa. Denne gang firmaet købt 2430 hektar landbrugsjord samt 6000 tons lagerkapacitet i Rumænien.

Billund: Virksomheden FirstFarms A/S, der hører hjemme på Majsmarken i Billund, har endnu engang været på indkøb i Østeuropa. Selskabet opkøber og driver landbrugsjord i Østeuropa, og denne gang er det i Rumænien, der er blevet købt i alt 2430 hektar landbrugsjord.

FirstFarms A/S har købt selskabet AIC A/S. Dette selskabs væsentligste aktiv er det rumænske selskab AISM Srl., som ejer 2430 hektar dyrket, bortforpagtet landbrugsjord i Rumænien, en moderne siloanlæg med 6000 tons lagerkapacitet, fodermølle samt lager- og administrationsfaciliteter.

- Der er primært tale om investering i jord og lagerkapacitet. Jordpriserne i Østeuropa er stigende, og med dette køb investerer vi i jord og lager af særdeles god kvalitet med en række potentielle anvendelsesmuligheder. Købet giver mulighed for at skalere og optimere driften og mulighed for en bedre udnyttelse af vores kompetencer i Rumænien, siger Anders H. Nørgaard, der er administrerende direktør i FirstFarms A/S, ifølge en pressemeddelelse.

Annonce

Jordpriserne i Østeuropa er stigende, og med dette køb investerer vi i jord og lager af særdeles god kvalitet med en række potentielle anvendelsesmuligheder.

Anders H. Nørgaard, administrerende direktør, FirstFarms A/S.

Nye medlemmer i ejerkredsen

Det rumænske selskab, der nu er blevet opkøbt, ligger naturligvis inde med en masse nyttig viden og erfaring omkring det at drive landbrug i Rumænien. Denne viden ønsker FirstFarms ikke skal gå til spilde, og det er derfor aftalt, at betalingen for købet af AIC A/S sker i form af aktier i FirstFarms A/S.

- Med sælgers indtræden i aktionærkredsen får vi adgang til vigtig viden og erfaring, som vi vil forstå at udnytte, siger Anders H. Nørgaard.

Ejerne af AIC A/S vil, hvis transaktionen kommer til at gå som planmæssigt, komme til at eje 16,5 procent af aktierne i FirstFarms A/S.

- FirstFarms har til fulde bevist, at de dygtigt evner at drive og udvikle landbrug i Østeuropa. Fundamentet er godt, økonomien god, og der er lagt en ambitiøs plan for fremtiden. Vi ønsker som en større aktionær at bidrage aktivt til den fortsatte positive udvikling – både i bred forstand og på specifikke områder, siger Bendt Wedell, der er bestyrelsesformand i AIC A/S.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce