Annonce
Sport

Fischer: Angribernes mål kan løfte hele FCK-holdet

Nils Meilvang/Ritzau Scanpix
Når angriberne scorer, forplanter det sig til midtbanespillerne og dernæst hele holdet, siger Viktor Fischer.

FC København kan være på vej ud af en mindre god spillemæssig periode efter søndagens 3-1-sejr over Esbjerg.

Profilen Viktor Fischer hæfter sig ved, at det var de to angribere, Michael Santos og Pieros Sotiriou, der scorede målene i sejren over bundholdet fra Superligaen.

- Det er så vigtigt, at vores angribere scorer. Det sætter jeg tyk streg under, siger Fischer.

- Santos scorede to, Pieros en enkelt, og om lidt begynder Nicklas Bendtner også.

- Det er så vigtigt med angribere, der scorer. Så begynder midtbanespillerne også at score, og det betyder, at hele holdet begynder at tro på, at alle bolde i feltet er farlige, siger venstrekanten.

Viktor Fischer erkender, at FCK ikke kom så godt ud til opgøret mod Esbjerg, der tidligt havde to store muligheder.

Gæsterne kunne sagtens have taget føringen på enten Mohammed Daudas eller Joni Kaukos hovedstødschance.

- Det er ikke sådan, at vi skal snakke om, at nu bliver FCK bare mester. Det går vi selvfølgelig efter. Det her var en fin præstation, siger Fischer.

Michael Santos har på kort tid fået et ekstra stort ansvar i FCK, efter at Dame N'Doye og Jonas Wind er blevet ramt af skader.

Angriberen fra Uruguay kom til FCK i sommer fra Malaga i spansk fodbold.

- Jeg er glad for de to mål. Selvfølgelig er det fedt at være den, der gør forskellen. Det handler ikke kun om sejren, men også om, at vi fik samlet holdet og fik stemningen op at køre, siger Santos.

FCK-træner Ståle Solbakken var ligesom sine spillere ikke imponeret over alt i sejren over Esbjerg.

- Det var tre point. Vi blev bedre og bedre, men vi kiggede for meget på bolden i begyndelsen, hvor Esbjerg kunne have taget føringen, siger Solbakken.

Københavnerne har været hårdt ramt af skader i denne sæson. Søndag udgik Andreas Bjelland tidligt mod Esbjerg, men FCK-træneren regner med, at midterforsvareren hurtigt er klar igen.

FCK møder på torsdag på udebane Dynamo Kiev i Europa Leagues gruppespil. I næste spillerunde i Superligaen venter AGF på udebane.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Annonce