Annonce
Sport

Fischer betaler tilbage for lang snor fra Solbakken

Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Viktor Fischer er taknemmelig for, at han ikke røg på bænken efter en lang periode uden mål i Superligaen.

Det var først i spillerunde 18, at FC København-profilen Viktor Fischer fik hul på bylden og scoret et mål i Superligaen.

Det var så til gengæld mod ærkerivalen Brøndby, og Fischer blev tilmed dobbelt målscorer i derbysejren på 2-1.

Men ellers er målene udeblevet i ligaen, og det har naget Fischer.

FCK-træner Ståle Solbakken har i mange kampe holdt fast i Fischer trods målkrisen.

- Jeg kan klappe mig selv på skulderen over, at jeg er troværdig. Ståle og resten af holdet har kunnet regne med mig. Det arbejde, jeg skal levere, det har jeg leveret.

- Men det ekstra, som man kun forventer, fordi jeg er en god spiller, er udeblevet i store perioder, og det har jeg også selv været rigtigt træt af, siger Fischer.

Tilliden fra træneren er ikke en selvfølge, påpeger Fischer, der føler, at han er ved at betale tilbage for den lange snor, han har fået.

- Det har været en kæmpe fordel for mig at have en træner, som hele tiden har troet på, at jeg på et tidspunkt ville komme tilbage i topform. Det begynder heldigvis at vise sig nu, siger Fischer.

Han er blevet stående på FCK-holdkortet uge efter uge trods de manglende mål.

- Det er den situation, alle fodboldspillere ønsker at være i. At man har en træner, som tror så meget på en, at man bliver stående og kan blive ved med at arbejde hårdt, og så kommer det på et tidspunkt til udtryk, hvor god man er.

- Det er jeg meget taknemmelig for. Det er en privilegeret situation, at man kan tillade sig ikke at lave mål i endda mange kampe og så stadig blive stående, siger Fischer.

Han har undervejs evalueret præstationerne med Solbakken for at finde frem til et højere niveau.

- Vi har haft masser af samtaler, hvor vi har snakket om, hvad der skulle til, for at jeg kom tilbage på mit topniveau.

- Der har været gensidig respekt, og Ståle ved, at jeg arbejder hårdt, og at jeg gør, hvad jeg kan for at komme tilbage på mit højeste niveau, lyder det fra Fischer.

FCK og Fischer tager mandag imod OB i Superligaens 20. spillerunde, som slutter kalenderåret af. Kampen begynder klokken 19.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

Annonce