Annonce
Sport

Fischer kan blive løsningen i skadesplaget FCK-angreb

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Viktor Fischer får flere kampe i skadesplaget FCK-angreb, siger Ståle Solbakken. Det ser Fischer frem til.

Viktor Fischers startplads i FC Københavns angreb torsdag mod Riga FC i Europa League-kvalifikationen er næppe en enlig svale.

Efter skaderne til FCK-træner Ståle Solbakkens to foretrukne angribere, Jonas Wind og Dame N'Doye, vil Viktor Fischer formentlig også i resten af efterårets kampe jævnligt blive flyttet fra sin normale position fra venstrekanten og ind centralt i angrebet.

Det siger Ståle Solbakken.

- Så længe vi har dem, vi har nu, vil det være naturligt, at Fischer kommer til at skifte mellem de to positioner.

- Når det er mere åbne kampe, kan han sagtens være en hængende angriber, som flagrer rundt - det gjorde han rigtig godt mod Riga.

- Men når modstanderen står rigtig lavt, og der kommer flere indlæg, og der ikke er så meget plads, er han bedre på kanten.

- For han søger det alligevel. Han søger væk fra, hvor der er trængt. Han vil jo have spillet foran sig og dirigere spillet, siger Ståle Solbakken.

Fischer takkede for angrebspladsen ved at score til 1-0 mod Riga. Det var hans første mål siden 22. april. Han var glad for at være tilbage i angrebet, selv om han i anden halvleg blev rykket ned på sin sædvanlige kantplads.

- Det var faktisk rigtig fedt at få den variation. Det var dejligt at prøve noget andet igen og spille to forskellige positioner i en kamp.

- Jeg tror helt sikkert, at det er en seriøs mulighed, at jeg skal have flere kampe i angrebet i efteråret. Jeg synes også, at det gik udmærket i første halvleg mod Riga.

- Så det er absolut en seriøs mulighed, men vi har også Michael Santos, som kom ind, og han skal også have muligheden for at vise sine kvaliteter.

- Men jeg føler mig tilpas oppe foran, lige så vel som jeg gør på venstrekanten, siger Fischer.

Spørgsmål: Hvor vil du helst spille?

- Det ved jeg godt, men det vil jeg simpelthen ikke svare på, siger han.

Med skaderne til Jonas Wind og Dame N'Doye består FCK's angrebsbesætning af Pieros Sotiriou, nytilkomne Michael Santos, 17-årige Mohamed Daramy - og delvist altså også Viktor Fischer.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Sydjylland

Landmand står i gylle til halsen: Jeg har aldrig oplevet noget lignende

Annonce