Annonce
Tønder

Fiskbæk: - Det har været en fantastisk oplevelse

Tønder-kredsens bud på en lokal socialdemokrat på Christiansborg var Henny Fiskbæk. Hun fik med sine 1834 personlige stemmer dog ikke en plads i Folketinget.Pressefoto
De lokale socialdemokrater i Tønderkredsen støttede under valgkampen Henny Fiskbæk. Hun opnåede ikke valg, men ser tilbage på en positiv valgkamp.

Tønder/Esbjerg: Henny Fiskbæk fra Jernvedlund nord for Ribe var de lokale socialdemokrater i Tønders favorit. Så selvom det på stemmesedlerne i Tønder-kredsen var Kim Printz Ringbæk, det stod øverst på Socialdemokratiets liste, så har Tønder-kredsen gennem hele valgkampen meldt ud, at han ikke ville vælges, og at kredsen støttede op om Henny Fiskbæks kandidatur. Hun stillede også op i Esbjerg Omegnskredsen.

Det lykkedes dog ikke for Henny Fiskbæk at opnå valg til Folketinget. De 1834 personlige stemmer, hvoraf 550 faldt i Tønder-kredsen, var ikke nok til at opnå valg. Alligevel ser hun tilbage på valgkampen med glæde.

- Det har været en fantastisk oplevelse, og jeg føler mig priviligeret over, at jeg har fået mulighed for at opleve det. Det er ikke alle forundt. Og den lokale partiforening i Tønder har virkelig bakket mig op hele vejen, fortsætter Henny Fiskbæk.

Annonce

Har ikke truffet beslutning

Henny Fiskbæk har ikke taget stilling til, om hun vil forsøge at blive valgt til Folketinget ved et kommende valg.

- Det er alt for tidligt at tage stilling til. Nu skal det hele lige have lov til at bundfælde sig. Lige nu glæder jeg mig over, at partiet vandt ét mandat her i storkredsen, som det eneste sted i Danmark - og over, at jeg i forvejen havde verdens bedste job, siger Henny Fiskbæk, der er formand for HK Privat Sydjylland.

Hun fortæller, at det bedste ved valgkampen har været alle de engagerede frivillige.

- De har været fantastiske, og de har givet mig så meget energi til at fortsætte under den lange valgkamp. Så en kæmpe krammer til alle frivillige fra mig, lyder det fra Henny Fiskbæk.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Sydjylland

Hjertestop-ordning har klaret sig over al forventning: Nu overvejer regionen at skrotte den

Annonce