Annonce
Erhverv

Fiskefoderfirma lander rekordoverskud kroner: - Vi er i en fantastisk branche

Overskuddet steg fra 43 millioner kroner i 2018 til 67 millioner kroner i 2019 i Aller Aqua. - Selv om omsætningen kun er steget en lille smule, så har vi haft succes med at kigge indad, og se på hvad vi kan gøre for at tjene flere penge, siger Hans Erik Bylling, der er direktør og medejer af fiskefoderfirmaet Arkivfoto: Søren Gylling
Overskuddet steg cirka 50 procent i 2019, og fremtidsperspektivet ser godt ud, lyder det fra ejer og direktør i Aller Aqua.
Annonce

Christiansfeld: Vækstvirksomheden Aller Aqua, der producerer fiskefoder til opdræt af fisk, havde egentlig håbet, at salget var gået mere op i 2019. Men alligevel kan fiskefoderfirmaet glæde sig over, at indtjeningen nåede en ny rekord.

- Selv om omsætningen kun er steget en lille smule, så har vi haft succes med at se på, hvad vi kan gøre for at tjene flere penge. Vi har løftet indtjeningen 50 procent til 67 millioner kroner, siger Hans Erik Bylling, der er direktør og medejer af fiskekoncernen Aller Aqua, hvor familien Bylling er hovedaktionær, mens to ledende medarbejdere har en mindre ejerandel.

Virksomheden har over en fem-årig periode løftet omsætningen fra 739 millioner kroner til 1,3 milliarder kroner, og en stor del af væksten er kommet fra fabrikker, der er åbnet over det meste af verden.

I dag har virksomheden fabrikker i Danmark, Polen, Tyskland, Ægypten, Zambia og Kina, og i 2019 åbnede virksomheden en fabrik i Serbien, hvor der er fokus på at producere foder, der skal bruges til opdræt af karper.

- Vi troede, at vi skulle løfte omsætningen i 2019, men det kommer vi efter i 2020. Vi har i 2019 været inde og kigge på de interne processer og omkostninger, og der er vi blevet skarpere. Det har hjulpet på indtjeningen, siger Hans Erik Bylling.

Aller Aqua

Aller Aqua, der har hovedkvarter i Aller ved Christiansfeld, producerer, udvikler og sælger fiskefoder til opdrættere i hele verden. Virksomheden har fabrikker i Danmark, Polen, Tyskland, Ægypten, Zambia, Serbien og Kina.

Aller Aqua beskæftiger over 350 ansatte, heraf omkring 55 på hovedkontoret og produktionen i Aller. Aller Aqua sælger fiskefoder til flere end 60 lande, og virksomheden omsætter for over 1,3 milliarder kroner om året.

Annonce

Fantastisk branche

I Danmark er der 55 medarbejdere, og i hele koncernen er der cirka 350 medarbejdere. Det samlede antal af medarbejdere er kun steget en lille smule i 2019.

Hvordan har corona-krisen foreløbig påvirket virksomheden?

- Vi har adskilt medarbejderne fra hinanden, men salget er gået rigtig godt. Særligt i Skandinavien har vi øget salget, og det er vi selvfølgelig stolte af. Fiskene skal jo fortsat have foder, og der har vi altså haft en større kundetilgang, siger Hans Erik Bylling, der understreger, at virksomheden befinder sig i vækstmarked.

- Vi er i en fantastisk branche, hvor vi er med til at opdrætte fisk. Fisk er en god og sund spise, og der er mange smagsvarianter. Så vi er i en fantastisk branche, når vi kigger fremad, siger Hans Erik Bylling.

Virksomheden er netop nu ved at udvide kontorlokalerne i Aller.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Ingen kære mor: Skoleleder sender eleverne hjem, hvis de overtræder coronaregler

Annonce