Annonce
Esbjerg

Fisken var 13 grader for varm: Endnu en sur smiley til lokal SuperBrugs efter anonymt tip

SuperBrugsen i Bramming har fået sin tredje indskærpelse siden august, og det betyder blandt andet bøde og flere opfølgende besøg fra Fødevarestyrelsen. Arkivfoto
En måned efter at have givet en sur smiley og en stor bøde til SuperBrugsen i Bramming, har Fødevarestyrelsen givet endnu en sur smiley til butikken. Fejlene fra sidst er rettet, men nye er kommet til.

Bramming: Fødevarestyrelsen har endnu engang været på besøg hos Superbrugsen i Bramming, efter senest at have foretaget kontrol i butikken 22. september.

Dengang gav besøget en sur smiley og en stor bøde, fordi man havde undladt at følge op på en indskærpelse omkring hygiejne i butikken, der var givet 12. august.

Og nu er den så gal igen hos Superbrugsen, efter at Fødevarestyrelsen har været på besøg 19. oktober på baggrund af en anonym forbrugerhenvendelse.

Annonce

Fisk på 15 grader

Ifølge rapporten fra besøget er der rettet op på de tidligere indskærpelser i forhold til hygiejnen. Styrelsen har uden anmærkninger kontrolleret mælkekøler, ostekøler, køler til datovarer, frugt og grønt område - herunder kølere til frugt og grønt. Kølere, der i seneste rapport fortalte om skimmel, slim og døde insekter.

Derimod nævner kontrolrapporten supermarkedets opbevaringen af fersk fisk.

I butikken havde en køler indeholdende fersk fisk - laks, fiskefars og torsk - en opbevaringstemperatur på 13,8 grader, mens en centrumtemperatur i et stykke fersk laks blev målt til 15 grader. Ifølge fødevarechef hos FødevareSydVest, Bente Holst, bør en køler som den i Bramming have en temperatur på to grader, og derfor gav det SuperBrugsen en straksbøde på 15.000 kr. samt to opfølgende kontroller, hvor der vil blive holdt ekstra øje med rengøring og fisk, som har været udfordringen ved de to seneste sure smileys.

Annonce

Skærpede sanktioner

Men det var rent uheld, at fiskekøleren nåede en så høj temperatur. I rapporten forklares det, at SuperBrugsens forklaring under besøget var, at der var sprunget en sikring, og den forklaring bekræfter informationsdirektør hos Coop, Jens Juul Nielsen.

- Det er sort uheld. Temperaturen blev kontrolleret samme morgen, og der var den som den skulle være. Vi har noteret, at der ikke er solgt fisk fra køleren i perioden, og at fiskene herefter blev kasseret. Det er svært at gardere sig mod denne type uheld, men smileyen får ikke yderligere konsekvenser for butikken, der generelt holder en fin standard, siger Jens Juul Nielsen.

Fordi SuperBrugsen har fået anmærkninger for overtrædelser på minimum tre ud af de seneste fire kontrolbesøg, har Fødevarestyrelsen mulighed for at tage skærpede sanktioner i brug under visse forudsætninger.

- Så vil der være tale om ekstra hårde sanktioner som tvangsbøder, lukning eller andet, men det er sjældent vi kommer ud i de situationer. Det regner jeg heller ikke med at vi gør i Bramming, men jeg forventer, at forholdene er bragt i orden ved de to opfølgende tilsyn inden for det kommende halve år, siger Bente Holst.

Annonce
Ribe Esbjerg HH For abonnenter

Hvor er han altså bare vild inde i målet: Søren Rasmussen burde mindst tage fem år mere

Annonce
Annonce
Annonce
Varde For abonnenter

12-årig datter til sin mor: Hvis far stiller op som borgmester igen, flytter jeg hjemmefra

Navne For abonnenter

Efter 20 år som førstemand er det snart slut: - Som borgmester står du forrest, når der er fest - men også når der falder brænde ned

Aabenraa

Efter fund af skader på de 466 nye popler: Planerne for poppelalleen må udskydes

Esbjerg

Stormløb mod berømt mange-millionærs hus: 400 troppede op

DF-hovedbestyrelsesmedlem udfordrer Messerschmidt i formandsvalg

Esbjerg For abonnenter

En hel togkupé undlod at tage mundbindet på mellem Esbjerg og Odense: Nu kalder andre borgere deres opførsel 'svinsk' og kræver reglerne overholdt

Esbjerg

Udvalg bakker op i omstridt sag om ringvejsbro: Vi har fået mange positive henvendelser fra borgere, der ønsker udvikling

Kolding

Voldsomme billeder: Op mod 30 brandfolk kæmpede med stor gårdbrand

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Haderslev For abonnenter

76-årig blev igen dømt for bombetrusler mod Gram Slot

Aabenraa For abonnenter

Nu kan Susanne kalde sig politiker: Erhvervskvinden skal lære at være tålmodig

Billund

Sæsonens første håndboldskuffelse: Grindsted smed et point væk i København

Annonce