Annonce
Sydjylland

Fitness-ejer ruller den røde løber ud: Men coronapas tvinger Britt til at begrænse åbningstiderne

Britt Rømer Soos, indehaver af Pulz Fitness i Haderslev, skal bruge de kommende dage på at gøre klar til den store genåbning på torsdag. Den fem måneder lange nedlukning kommer til at betyde, at der skal knokles ekstra hårdt resten af året, siger hun. Arkivfoto: Jonas Bisgaard Kristensen
Britt Rømer Soos jubler over, at hun på torsdag kan byde sine træningshungrende medlemmer indenfor igen i Pulz Fitness i Haderslev. Indehaveren håber, at kravet om coronapas snart droppes, for det kommer til at begrænse åbningstiderne i det lokale fitnesscenter.

Fitness: Britt Rømer Soos er klar til at rulle den røde løber ud på torsdag.

Hun er indehaver af fitnesscentret Pulz Fitness i Haderslev og har nu omsider fået grøn lys til at slå dørene op, så hendes medlemmer igen kan få sved på panden.

- Det bliver en festdag. Den røde løber kommer ud, jeg skal have pustet balloner op, og der skal fuld skrue på musikken. Det kan også være, jeg laver en lille dans eller to, siger den glade fitness-ejer.

Annonce

JydskeVestkysten talte sidst med hende tilbage i december, da hele Danmark på ny lukkede ned på ubestemt tid. Dengang frygtede hun, at nedlukningen ville vare hele januar, som er branchens største måned. Men at kalenderen ville sige maj, før romaskinerne og træningscyklerne igen kunne startes op, havde hun ikke i sin vildeste fantasi forestillet sig.

- For vores branche er det det mest uheldige tidspunkt at åbne igen, for det er vores absolutte lavsæson lige nu. Det er altid januar og så september og oktober, der er størst, men jeg tænker også, at intet er, som det plejer mere, og vi er gode til at tilpasse os, siger Britt Rømer Soos, der blandt andet fortæller, at centret kommer til at fokusere endnu mere på udendørstræning fremover.

Hårdt år forude

Under den første nedlukning i foråret 2020, der varede tre måneder, klarede Pulz Fitness sig uden hjælpepakker. Det kunne udelukkende lade sig gøre på grund af medlemmerne velvilje til at holde fast i deres medlemskab i perioden.


For vores branche er det det mest uheldige tidspunkt at åbne op, for det er vores absolutte lavsæson lige nu.

Britt Rømer Soos, indehaver, Pulz Fitness


I anden omgang har hun gjort brug af hjælpepakker, og derfor har det været muligt for hende at kompensere kunderne.

- De har kunne vælge at sætte deres medlemskab på pause, men de fleste har egentligt lavet en forudbetaling, så jeg har haft noget likviditet, og hvis de ikke havde det, havde jeg ikke kunnet eksistere. Det er absolut medlemmernes fortjeneste, at jeg kan åbne igen på torsdag, siger Britt Rømer Soos.

Hun lægger ikke skjul på, at de seneste fem måneder har gjort ondt. Fitnesscentret har ikke ligefrem blødt medlemmer, men den manglende tilgang af nye kunder kan mærkes.

- Resten af det her år og starten af næste år bliver hård. Der skal virkelig knokles på, men nu har jeg også holdt fem måneders sommerferie, så jeg er mere end opladt, tænker jeg.

Annonce

Tvivl om coronapas

Et krav for, at fitnesscentrene igen kan åbne den 6. maj, er, at kunderne skal vise coronapas i døren.

- Det er da lidt træls med det coronapas, men jeg er sådan en, der ikke gider tænke i begrænsninger, siger Britt Rømer Soos.

Hos Pulz Fitness kommer kravet om coronapas til at få betydning for fitnesscenterets åbningstider.

- Jeg har ikke økonomi til at ansætte folk til at tjekke coronapas, så jeg er nødt til fra en start ikke at åbne for fuld blus og køre med nogle begrænsede åbningstider, så jeg ikke åbner klokken 5 hver morgen, siger indehaveren:

- Men det tror jeg også, at folk er meget forstående over for. De er glade for, at de bare kan komme ned at træne igen, og så må de undvære at kunne gøre det lige præcis på de tidspunkter, de plejer. Jeg har også en naiv tro på, at det coronapas bliver droppet lige om hjørnet, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Regionalt For abonnenter

Region om lunken Carelink-bedømmelse: - Man kan godt være tilfreds med en Ford, selv om der står en Mercedes ved siden af

Annonce