Annonce
Tønder

Fitnesscenter vil lave hold for udsatte borgere

Morten Lambek vil i SPS Gym etablere et hold for udsatte borgere. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
SPS Gym med Morten Lambek i spidsen opretter i år et hold for nogle af de udsatte borgere i Tønder Kommune. Tanken er, at de blandt andet skal træne og lære noget om sund livsstil.

Tønder: Fitnesscentret SPS Gym, der holder til på Infanterivej i Tønder, opretter i år et hold for nogle af de udsatte borgere, der bor i Tønder Kommune. Tanken er, at borgerne i centret skal kunne træne under skærmede forhold.

Initiativet bliver til virkelighed, efter at kommunens kultur- og fritidsudvalg på januarmødet besluttede at støtte med 32.500 kroner til oprettelse af et hold med 25 deltagere - penge der kommer fra Bevæg dig for livet-puljen.

Centret havde søgt om penge til to hold, men udvalget valgte altså en billigere løsning med et enkelt af slagsen.

- Vi vil gerne lige se det sat i gang først. Men når det så er sagt, så synes vi, det er utrolig spændende, fortæller René Andersen (V), der er formand for kultur- og fritidsudvalget.

Han peger på, at man vil følge den evaluering, der vil komme.

- Det bliver spændende at se, om det her kunne brede sig lidt ud over resten af kommunen, siger han.

- Utroligt spændende, utroligt godt, utroligt dejligt, at der er nogen, der vil sætte noget i gang i forhold til det her, lyder de rosende ord fra udvalgsformanden.

Tanken er, at deltagerne rekrutteres ved nogle af kommunens enheder - det kan for eksempel være jobcenteret eller unge i uddannelse.

Annonce

Hvis jeg kun har dem til låns i en time om ugen, og de tager hjem og drikker cola og spiser chips, så er vi jo lige vidt.

Morten Lambek

Møde om indhold

Fitnesscenterejer Morten Lambek glæder sig over, at politikerne valgte at bakke op med økonomi til projektet - selv bidrager han og centret med faciliteterne.

- Det, synes jeg, er mega fedt, siger han om politikernes kontante opbakning.

Han skal nu til møde med kommunen for at aftale projektets indhold - det sker 5. februar - og hans målsætning er, at de udsatte borgere også skal lære noget om sund livsstil.

- Hvis jeg kun har dem til låns i en time om ugen, og de tager hjem og drikker cola og spiser chips, så er vi jo lige vidt, konstaterer han.

Morten Lambek startede sit fitnesscenter, fordi han kan lide at træne andre mennesker, og han har set, hvad bevægelse og en sundere livstil kan betyde for folks livskvalitet og glæde. Nu vil han altså gerne hjælpe udsatte borgere i den retning.

Pengene fra Bevæg dig for livet-puljen går til trænerløn, og det bliver dermed gratis at komme en gang om ugen for deltagerne.

- Der bliver også oprettet et billigere abonnement til dem, der kommer der, for at appellere til, at de også skal komme mere ud over det ene hold, fortæller Morten Lambek, der regner med at holdet kan startes op umiddelbart efter den 5. februar.

- Jeg skal bare finde ud af, hvad det er for nogle borgere, som egentlig skal være med, fortæller han.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Leder For abonnenter

JV mener: Først nu er Britta Nielsen dømt

Det har vakt berettiget opsigt, at det over en lang årrække lykkedes Britta Nielsen at stjæle over 100 millioner kroner, som ellers skulle være brugt til gavn for de svageste borgere i samfundet. Hvordan kunne en betroet offentligt ansat optræde så kynisk? Og hvordan kunne kontrolmekanismerne i en ellers gennemreguleret offentlig sektor svigte i så uhørt grad? Det er spørgsmål, mange danskere savner gode svar på. Og med god grund. For Britta Nielsen-sagen er sammen med andre statslige skandaler i de senere år med til at skabe tvivl om, hvorvidt vores samfund virkelig er så ukorrupt og velfungerende, som vi ellers godt kan lide at bryste os af. Desværre har Britta Nielsen også kunnet have oplevelsen af at være dømt på forhånd. Her er, hvad daværende socialminister Mai Marcado (K) sagde om Britta Nielsen i efteråret 2018 til Berlingske: - Man er virkelig gennemgående et dårligt menneske, når man vælger at stjæle fra den her gruppe. Så har man jo ingen moral og ingen nedre grænse for anstændighed. Mai Mercado havde fuldstændig ret i sin bedømmelse af Britta Nielsen. Men det var meget upassende, at hun stemplede Britta Nielsen som skyldig, inden retten havde talt. Det var en udtalelse, der formentlig er i strid med god forvaltningsskik, da Mai Mercado på det tidspunkt var minister og dermed havde et særligt ansvar. Såvel borgere, medier som politikere kan undervejs i en så omtalt sag som denne nemt komme til at bruge formuleringer, der reelt slår fast, at den mistænkte er skyldig. Men det er meget vigtigt, at vi holder fast i, at det kun er de uafhængige domstole, som kan frikende eller dømme en anklaget. Det skal også gælde for en gennemført kynisk svindler som Britta Nielsen. Selv om hun siden efteråret 2018 af de fleste har været opfattet som skyldig, var det først tirsdag klokken 16.30, at hun fik sin dom ved Københavns Byret. Mange vil nok mene, at hun havde fortjent en længere straf end de seks år og seks måneders fængsel, det blev til. Men det er ligegyldigt for Britta Nielsens sag, hvad den enkelte borger mener. Retten har talt, og sådan skal det være i et retssamfund.

Annonce