Annonce
Erhverv

Fitnessejer kalder krav om bemanding for 'et mareridt':  - I og for sig er det en rigtig dårlig nyhed

- Vi har brugt rigtig meget energi på at sætte centeret i stand, så det er helt nye faciliteter, så det er selvfølgelig også med glæde, at vi kan få lov til at vise det frem, og at vi forhåbentlig kan stoppe frafaldet, siger Jesper Frænde, der er medejer af Sport og Fitness i Give. Arkivfoto: Jim Hoff
35 procent af brugerne har meldt sig ud af fitnesscenteret Sport og Fitness i Give, og selvom centeret må åbne torsdag, gør kravet om bemanding det umuligt få til at løbe rundt økonomisk, mener medejer Jesper Frænde.

Give: Det har ikke været muligt at komme indenfor i et fitnesscenter på denne side af nytår, men selvom Jesper Frænde, der er medejer af Sport og Fitness i Give, og andre fitnessejere fra torsdag igen må lukke brugerne ind, har han langt fra hænderne oppe over hovedet.

Den politiske aftale, der landede tirsdag, betyder nemlig, at fitnesscentrene skal være bemandet i hele åbningstiden, fordi medarbejderne skal tjekket, at brugerne har et gyldigt coronapas, og at de øvrige forebyggende tiltag som eksempelvis afspritning overholdes.

- Selvfølgelig er vi glade for, at vores brugere kan komme ned og træne igen, men det er også en skrækkelig nyhed.

Annonce

- Vi havde ikke regnet med, at coronapasset skulle være en del af genåbningen, for hvis vi skal have fuld bemanding, så overstiger det rent omkostningsmæssigt alt det, vores afdeling omsætter for. Så i og for sig er det her en rigtig dårlig nyhed, siger Jesper Frænde.

Skal lægge en plan

Da Vejle Amts Folkeblad taler med Jesper Frænde tirsdag eftermiddag, har han ikke sovet, siden han klokken fire natten til tirsdag var vågen og kom til at læse, at fitnesscentrene snart måtte åbne. Han fortæller, at det kom bag på ham, at de allerede må åbne torsdag, og han forstår, at brugerne har en forventning om at kunne vende tilbage til vægte og løbebånd, så snart det igen er lovligt.

Derfor forventer han nogle lange arbejdsdage den kommende tid. Udover centeret i Give er han medejer af et par af Sport og Fitness' andre afdelinger. Han er endnu ikke sikker på, om centeret i Give kan nå at åbne torsdag, men under alle omstændigheder sker det snart.

- Det bliver i løbet af de næste par dage, for vi snakker ikke uger, før vi åbner.

- Vi er i gang med at lægge en plan for, hvordan vi kan få forretningen tilnærmelsesvis til at løbe rundt, uden at vi skal gå nedenom og hjem. Når retningslinjerne kommer, vil vi i løbet af de næste dage melde ud, hvordan vi vil håndtere det, siger Jesper Frænde.


Det er en rigtig god løsning for en stor kæde som Fitness World, men for alle os andre er det bare et mareridt.

Jesper Frænde, medejer Sport og Fitness i Give


Annonce

Rivaler skal støtte hinanden

De seneste måneders ufrivillig nedlukning har haft store konsekvenser for Sport og Fitness i Give. 35 procent af medlemmerne har ifølge Jesper Frænde meldt sig ud. Han glæder sig dog over at kunne byde de resterende indenfor til et nyistandsat center, der er blevet renoveret. I det hele taget appellerer han til, at brugerne og borgerne i Give bakker op om fitnesscentrene.

- Skal man give et budskab til folk i byen, så er det, at de skal støtte op om de lokale fitnesscentre. Både Sport og Fitness, Kom og Træn og hos Camilla (Lind, Strong2Gether red.) nede i byen. Det er nu, man skal støtte op og ikke bare sige, at man går på sommerferie, for vi har haft fem-skes måneder uden vækst, og det er den vækst, der plejer at være om vinteren, som er grundlaget for, om vi får en god eller hård sommer.

- Det er hele branchen, som skal støtte hinanden, selvom vi er rivaler til hverdag.

Jesper Frænde håber, at kravet om coronapas og bemanding i åbningstiden forsvinder, ligesom det var tilfældet med reglen om, at man skal booke bord på en restaurant eller bar 30 minutter i forvejen.

- Jeg nægter at tro på, at der er mange, der komme ned i centrene med de hårde krav, der er på nuværende tidspunkt.

- Det er en rigtig god løsning for en stor kæde som Fitness World, men for alle os andre er det bare et mareridt, siger Jesper Frænde.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Restauranter: Drikkepenge...? Dem deles vi da om

Danmark

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderjylland For abonnenter

Mor tog drastisk beslutning for at passe på sin stille søn: - Jeg  kommer til at skulle kæmpe for ham resten af skolegangen

Tønder For abonnenter

Michelle og Bo flyttede til Tønder for at få mere ro efter en turbulent tid med deres alvorligt syge datter: - Det er det bedste, vi har gjort længe

Vejen

Ungt nybyggerpar: Rødding har det hele

Varde For abonnenter

Oswald er den manglende brik: Han giver ro, tryghed og snevejr

Sydjylland For abonnenter

Speciallærer sagde stop: Elever kastede med knive, borede blyant i Lises hånd og rev hårtotter ud af hendes hovedbund

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Billund

23-årige Mathias har optimeret sine vaner og soverutiner: - Jeg kan mere som selvstændig, når jeg har det godt

Esbjerg For abonnenter

Nyt specialteam på sygehuset: Den mest smertefulde sygdom behandles i Esbjerg

Navne

Den sorte skønhed fangede Heidi og Jørgen

Varde For abonnenter

26 år gammel flyttede Nadia i eget hus - alene men med hund

Esbjerg For abonnenter

Efter et liv med tandpasta på væggene og dybe depressioner skulle Kristina vente fire måneder på hjælp: - Når jeg endelig har besluttet mig, så vil man også bare gerne have hjælpen

Haderslev

Kræn laver musik med udspring i sin diagnose: Det er som terapi for mig

Annonce