Annonce
Erhverv

Fitnessejer kalder krav om bemanding for 'et mareridt':  - I og for sig er det en rigtig dårlig nyhed

- Vi har brugt rigtig meget energi på at sætte centeret i stand, så det er helt nye faciliteter, så det er selvfølgelig også med glæde, at vi kan få lov til at vise det frem, og at vi forhåbentlig kan stoppe frafaldet, siger Jesper Frænde, der er medejer af Sport og Fitness i Give. Arkivfoto: Jim Hoff
35 procent af brugerne har meldt sig ud af fitnesscenteret Sport og Fitness i Give, og selvom centeret må åbne torsdag, gør kravet om bemanding det umuligt få til at løbe rundt økonomisk, mener medejer Jesper Frænde.

Give: Det har ikke været muligt at komme indenfor i et fitnesscenter på denne side af nytår, men selvom Jesper Frænde, der er medejer af Sport og Fitness i Give, og andre fitnessejere fra torsdag igen må lukke brugerne ind, har han langt fra hænderne oppe over hovedet.

Den politiske aftale, der landede tirsdag, betyder nemlig, at fitnesscentrene skal være bemandet i hele åbningstiden, fordi medarbejderne skal tjekket, at brugerne har et gyldigt coronapas, og at de øvrige forebyggende tiltag som eksempelvis afspritning overholdes.

- Selvfølgelig er vi glade for, at vores brugere kan komme ned og træne igen, men det er også en skrækkelig nyhed.

Annonce

- Vi havde ikke regnet med, at coronapasset skulle være en del af genåbningen, for hvis vi skal have fuld bemanding, så overstiger det rent omkostningsmæssigt alt det, vores afdeling omsætter for. Så i og for sig er det her en rigtig dårlig nyhed, siger Jesper Frænde.

Skal lægge en plan

Da Vejle Amts Folkeblad taler med Jesper Frænde tirsdag eftermiddag, har han ikke sovet, siden han klokken fire natten til tirsdag var vågen og kom til at læse, at fitnesscentrene snart måtte åbne. Han fortæller, at det kom bag på ham, at de allerede må åbne torsdag, og han forstår, at brugerne har en forventning om at kunne vende tilbage til vægte og løbebånd, så snart det igen er lovligt.

Derfor forventer han nogle lange arbejdsdage den kommende tid. Udover centeret i Give er han medejer af et par af Sport og Fitness' andre afdelinger. Han er endnu ikke sikker på, om centeret i Give kan nå at åbne torsdag, men under alle omstændigheder sker det snart.

- Det bliver i løbet af de næste par dage, for vi snakker ikke uger, før vi åbner.

- Vi er i gang med at lægge en plan for, hvordan vi kan få forretningen tilnærmelsesvis til at løbe rundt, uden at vi skal gå nedenom og hjem. Når retningslinjerne kommer, vil vi i løbet af de næste dage melde ud, hvordan vi vil håndtere det, siger Jesper Frænde.


Det er en rigtig god løsning for en stor kæde som Fitness World, men for alle os andre er det bare et mareridt.

Jesper Frænde, medejer Sport og Fitness i Give


Annonce

Rivaler skal støtte hinanden

De seneste måneders ufrivillig nedlukning har haft store konsekvenser for Sport og Fitness i Give. 35 procent af medlemmerne har ifølge Jesper Frænde meldt sig ud. Han glæder sig dog over at kunne byde de resterende indenfor til et nyistandsat center, der er blevet renoveret. I det hele taget appellerer han til, at brugerne og borgerne i Give bakker op om fitnesscentrene.

- Skal man give et budskab til folk i byen, så er det, at de skal støtte op om de lokale fitnesscentre. Både Sport og Fitness, Kom og Træn og hos Camilla (Lind, Strong2Gether red.) nede i byen. Det er nu, man skal støtte op og ikke bare sige, at man går på sommerferie, for vi har haft fem-skes måneder uden vækst, og det er den vækst, der plejer at være om vinteren, som er grundlaget for, om vi får en god eller hård sommer.

- Det er hele branchen, som skal støtte hinanden, selvom vi er rivaler til hverdag.

Jesper Frænde håber, at kravet om coronapas og bemanding i åbningstiden forsvinder, ligesom det var tilfældet med reglen om, at man skal booke bord på en restaurant eller bar 30 minutter i forvejen.

- Jeg nægter at tro på, at der er mange, der komme ned i centrene med de hårde krav, der er på nuværende tidspunkt.

- Det er en rigtig god løsning for en stor kæde som Fitness World, men for alle os andre er det bare et mareridt, siger Jesper Frænde.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Flere hjemmekontorer gav omsætning på 1,3 mia. kroner hos  it-grossist i Kolding

Danmark

Søndagens coronatal: 591 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa For abonnenter

Peter har kastet anker midt i fjorden: Han kunne ikke holde ud at bo på land

Esbjerg For abonnenter

Millionerne er afsat, men firebørnsfamilien venter på femte år på cykelstien: Det er godt nok vildt, det skal tage så lang tid

Sydjylland For abonnenter

Danmark indkøbte i hemmelighed udskældt pigtråd til at holde flygtninge ude af landet: Dræberhegn opbevares i Skrydstrup

Sønderborg For abonnenter

Se billeder og video: Kom med ind i Alssundbroens hemmelige rum

Vejen

Svindel, korruption eller krænkende adfærd: Nu får kommunen en whistleblowerordning

Billund For abonnenter

Patrick er én af dem, der ikke passer ind i en kasse: Han flyder mellem det feminine og maskuline - og stiller nu op til kommunalvalget for Venstre

Haderslev

Læserne spørger: Hvad skete der med prestigeprojekt i Skrydstrup?

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Varde For abonnenter

Der var ubetalte regninger for 50 millioner, da gigant-landbrug kollapsede: Hvorfor mistede én underleverandør ikke en øre?

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Kommentar: Der er ikke så meget at rafle om - det er blodig  alvor for SønderjyskE frem mod vinterpausen

Varde For abonnenter

Nabo om dispensation til 85 procent større byggefelt: At tillade sig at kalde det en mindre ændring – det er flabet

Haderslev For abonnenter

Balladen om naturnationalpark i Pamhule fortsætter: - Afslag blev givet på ufuldstændigt grundlag

Annonce