Annonce
Aabenraa

Fitnessejere kalder Arena-udbud for en skinmanøvre

Rasmus Gansler (billedet), indehaver af Fitness Syd, mener ligesom Kaare Solhøj Dahle, indehaver af Local Fitness, ikke, at Arena Aabenraa reelt har ønsket, at en kommercial aktør skulle drive motionscenter i arenaen. Foto: Claus Thorsted

Det har aldrig været meningen, at Arena Aabenraa skulle have en kommerciel aktør inden for for at drive motionscenter, mener Fitness Syd og Local Fitness. Udstyret var endda bestilt. Arenaens formand, John Riisberg, afviser.

Annonce

Aabenraa: Har det bare været ren facade, når Arena Aabenraa har indbudt fire af Aabenraas motionscentre til at leje sig ind i arenaen? Det mener i hvert fald Kaare Solhøj Dahle, indehaver af kæden Local Fitness, der har seks centre i Aabenraa Kommune, og Rasmus Gansler, som ejer Fitness Syd med centre i Aabenraa og Sønderborg.

- Min kollega, Rasmus Gansler fra Fitness Syd, beskrev det meget godt, da han sagde (JydskeVestkysten, 17. december, red.), at det emmede af, at man ikke havde lyst til, at nogen skulle komme og drive motionscenter i arenaen, siger Kaare Solhøj Dahle.

- Og så har vi oplevet, at man faktisk kun lavede udbudsforløbet, fordi man blev tvunget til det, efter man egentlig havde besluttet sig for - og bestilt maskiner til - at lave sit eget motionscenter, siger Kaare Solhøj Dahle.

Og så har vi oplevet, at man faktisk kun lavede udbudsforløbet, fordi man blev tvunget til det.

Kaare Solhøj Dahle, indehaver af Local Fitness.
Annonce

Dahle: - Udstyr var bestilt

Oprindeligt var udgangspunktet, at det var en ekstern aktør, der skulle drive motionscenter i Arena Aabenraa, men da Local Fitness henvendte sig i maj i år, lød svaret fra formand John Riisberg, at "som det ser ud lige nu, så vil det ikke blive en kommerciel aktør, der skal forestå fitnessaktiviteterne i Arena Aabenraa. Fitnessaktiviteterne bliver en del af den daglige drift i Arena Aabenraa, og som sådan underlagt centrets leder".

- De (Arena Aabenraa, red.) havde allerede bestilt udstyret, og det var sådan, at vi hørte om det. Det undrede mig, fordi jeg vidste, det ikke var meningen, at arenaen skulle drive motionscenter, forklarer Kaare Solhøj Dahle.

Det fik Kaare Solhøj Dahle til at henvende sig til borgmester Thomas Andresen (V).

- Der gik ikke mange dage, før vi i vores netværk kunne høre, at det bestilte udstyr var afbestilt, fortæller han.

Annonce

Arena afviser

Knap halvanden måned efter - den 21. juni - blev Local Fitness så inviteret til en fremvisning af lokalerne i Arena Aabenraa med henblik på etablering af et trænings- og sundhedskoncept eller et fitnesstilbud. Først i september skete der imidlertid igen noget i sagen, da Local Fitness blev inviteret til en snak om de eventuelle vilkår, som virksomheden valgte at afvise, fordi "tilbuddet var fuldstændig uspiseligt rent økonomisk".

John Riisberg, formand for den erhvervsdrivende fond, som står for driften af Arena Aabenraa, skrev i en mail den 14. maj til Local Fitness, at det ikke var meningen, at en kommerciel aktør skulle drive motionscenter, men måtte ændre holdning.

- Fra politikernes side blev der sagt, at vi skulle give de kommercielle aktører en mulighed for at komme ind, siger John Riisberg, som afviser, at man efter politisk pres har afbestilt udstyr.

- Vi havde kun fået tilbud hjem på noget udstyr og ikke bestilt noget som helst.

Local Fitness og Fitness Syd sidder tilbage med en fornemmelse af, at I reelt ikke har ønsket, at en ekstern aktør skulle komme ind i arenaen og drive motionscenter, fordi vilkårene var så ufordelagtige?

- Det må du snakke med dem om. Det er deres oplevelse af sagen, fastslår John Riisberg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce