Annonce
Haderslev

Fjelstrup får måske en vuggestue

Indbyggertallet vokser i Fjelstrup, og det gør behovet for pasning så også. Måske får landsbyen en vuggestue i tilknytning til børnehaven. Arkivfoto: Lars Fahrendorff

I dag sendes de nul- til toårige til pasning andre steder. Lokalrådets formand frygter, at disse børn ikke vender tilbage, når de skal i skole.

FJELSTRUP: Fjelstrup får måske en vuggestue. Det har trods gentagne forsøg ikke været muligt at skaffe det nødvendige antal dagplejere, og lokalt er der frygt for, at de børn, der derfor sendes andre steder hen til pasning, ikke vender tilbage til Fjelstrup.

Den kommunale forvaltning har undersøgt forskellige muligheder for at skaffe plads til en vuggestueafdeling i børnehaven, der i dag er for børn i tre til seks år-alderen med plads til 35, og rammerne er i forvejen udfordrede.

Der skal derfor foretages nogle ændringer for at få plads til vuggestuen. Forvaltningen anbefaler politikerne at satse på en løsning til 900.000 kroner, hvor der indrettes en vuggestue med plads til 12 børn i den nyere del af børnehaven og med udvidelsen af børnehaven på førstesalen. I den løsning er der plads til et soveområde i form af et skur.

Annonce

Skærpede krav

Formanden for lokalrådet mener, at der er flere grunde til, at det ikke er lykkedes at skaffe yderligere dagplejere:

- Der stilles helt andre krav til dagplejere i dag end tidligere. Det er ikke særlig godt lønnet, og der er nemt at få job. Til gengæld får dagplejere nogle fradrag for blandt andet slid på eget hjem, siger Svend Christensen.

De manglende muligheder for pasning af de nul til toårige betyder, at forældrene tilbydes pasning andre steder, og Svend Christensens skrækscenarium er, at disse børn ikke vender tilbage som treårige - og dermed heller ikke til skolen, når børnene er seks år.

Foreløbigt er repræsentanter for Fjelstrup inviteret til møde med udvalget for børn og familier.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce