Annonce
Haderslev

Fjelstrup får måske en vuggestue

Indbyggertallet vokser i Fjelstrup, og det gør behovet for pasning så også. Måske får landsbyen en vuggestue i tilknytning til børnehaven. Arkivfoto: Lars Fahrendorff

I dag sendes de nul- til toårige til pasning andre steder. Lokalrådets formand frygter, at disse børn ikke vender tilbage, når de skal i skole.

FJELSTRUP: Fjelstrup får måske en vuggestue. Det har trods gentagne forsøg ikke været muligt at skaffe det nødvendige antal dagplejere, og lokalt er der frygt for, at de børn, der derfor sendes andre steder hen til pasning, ikke vender tilbage til Fjelstrup.

Den kommunale forvaltning har undersøgt forskellige muligheder for at skaffe plads til en vuggestueafdeling i børnehaven, der i dag er for børn i tre til seks år-alderen med plads til 35, og rammerne er i forvejen udfordrede.

Der skal derfor foretages nogle ændringer for at få plads til vuggestuen. Forvaltningen anbefaler politikerne at satse på en løsning til 900.000 kroner, hvor der indrettes en vuggestue med plads til 12 børn i den nyere del af børnehaven og med udvidelsen af børnehaven på førstesalen. I den løsning er der plads til et soveområde i form af et skur.

Annonce

Skærpede krav

Formanden for lokalrådet mener, at der er flere grunde til, at det ikke er lykkedes at skaffe yderligere dagplejere:

- Der stilles helt andre krav til dagplejere i dag end tidligere. Det er ikke særlig godt lønnet, og der er nemt at få job. Til gengæld får dagplejere nogle fradrag for blandt andet slid på eget hjem, siger Svend Christensen.

De manglende muligheder for pasning af de nul til toårige betyder, at forældrene tilbydes pasning andre steder, og Svend Christensens skrækscenarium er, at disse børn ikke vender tilbage som treårige - og dermed heller ikke til skolen, når børnene er seks år.

Foreløbigt er repræsentanter for Fjelstrup inviteret til møde med udvalget for børn og familier.

Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Spareforslag for 20 millioner kroner: Længere pauser, mindre undervisning og dyrere SFO

Annonce