Annonce
Esbjerg

Dommer efter fjerde grove voldssag: En dag slår du nogen ihjel

Moderen til en 26-årig mand fra Esbjerg slog selv alarm, da han overfaldt moderens kæreste med to knive. Manden betragtes som farlig og blev i et grundlovsforhør varetægtsfængslet i foreløbig fire uger. Arkivfoto
26-årig esbjergenser balancerer på grænsen til at blive drabsmand, frygter dommer, som varetægtsfængslede den sigtede voldsmand for sit fjerde overfald.

Esbjerg: - En skønne dag slår du nogen ihjel. Det var en bekymret dommer i Retten i Esbjerg, Gitte Nymand, der varetægtsfængslede en 26-årig mand for et groft knivoverfald på sin stedfar i Kvaglund i Esbjerg mandag den 14. oktober.

Sagen har været mørklagt af politiet, formentlig fordi den 26-årige gerningsmand stak af efter det blodige overfald og først blev anholdt torsdag og fremstillet i grundlovsforhør fredag.

Den 26-årige blev fængslet i fire uger, sigtet for grov vold, fordi dommeren frygter, at han vil begå nye livsfarlige og umotiverede overfald.

Inden for det seneste halve år har han stået bag hele fire grove og i flere tilfælde livsfarlige overfald.

- Det kan ikke fortsætte på den her måde, fastslog dommeren.

Den sigtede voldsmand tilstod overfaldet og protesterede ikke mod varetægtsfængslingen.

Alligevel valgte han ikke at sige et eneste ord til sit eget forsvar eller til forklaring i retten.

Annonce

Han var helt bims.

Stedfaderen til 26-årig mand, som overfaldt ham med to knive, så han fik et langt snitsår i ansigtet

For at dræbe

Overfaldet skete i Cederkrattet i Kvaglund i den 26-åriges mors lejlighed. I lejligheden var moren og hendes kæreste. Pludselig kom den 26-årige ind i lejligheden og tiggede - som så mange gange før - om penge.

Den opførsel er stedfaderen træt af, og han bad stedsønnen om at forlade lejligheden.

Til politiet har stedfaderen fortalt, at stedsønnen er hashmisbruger. Ud over tiggeriet kan han også finde på at stjæle mad fra moren.

- Han havde fået meget at drikke, og jeg var træt af hans tiggeri, har stedfaderen forklaret til politiet.

Sønnen forlod lejligheden, men listede sig kort efter ind i lejligheden igen og tog to knive i køkkenet.

Pludselig stod han rasende foran stedfaderen og angreb uden varsel med de to knive, så stedfaderen begyndte at bløde kraftigt fra hovedet.

- Han var helt bims, har offeret fortalt. Han har forklaret, at stedsønnen slog ud efter hans hals.

- Det var for at dræbe.

Han kan ikke være på fri fod

Efter overfaldet i mandags stak manden af fra stedet, og heller ikke offeret kunne politiet få kontakt med mandag. Det var moren i familien, der anmeldte knivoverfaldet.

Politiet fandt imidlertid frem til stedfaderen om tirsdagen i hans lejlighed på Gl. Vardevej. Her fandt betjente voldsofferet med et stort snitsår i kinden, som var syet med fire sting.

Fotos fra gerningsstedet i Kvaglund viser store blodplamager flere steder i lejligheden.

Den sigtede voldsmand tog flugten efter overfaldet og var efterlyst i flere dage. Dommeren hæftede sig ved, at knivoverfaldet var umotiveret, og at han brugte kniven mod stedfaderens hoved.

- Det er heldigt, at det ikke har ført til større skader. Grovheden af overfaldet gør, at du ikke kan være på fri fod indtil retssagen, fastslog dommer Gitte Nymand, der forudser mindst 60 dages fængsel for den grove vold, hvor hun også henviste til den nylige skærpelse af straffe for grov vold og for brug af kniv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Folketingsmedlem søgte svar hos miljøministeren: Der er så meget gift og svovlbrinte i Lillebælt, at der faktisk er dødt

Annonce