Annonce
Sport

Fjerdeseedet russer bliver sendt ud af Australian Open

Issei Kato/Reuters
Stanislas Wawrinka har sendt Daniil Medvedev ud af Australian Open og er nu i kvartfinalen.

Det bliver heller ikke ved Australian Open i år, at fjerdeseedede Daniil Medvedev kommer til at vinde sin første grand slam-turnering.

Russeren tabte mandag sin kamp i fjerde runde til schweizeren Stanislas Wawrinka efter en lang dyst på tre en halv time.

Medvedev kunne ellers have vundet kampen i en tiebreak i fjerde sæt, men han fik klø i tiebreaken og i det efterfølgende femte sæt. Derfor endte Wawrinka med at vinde med cifrene 6-2, 2-6, 4-6, 7-6, 6-2.

Schweizeren var for år tilbage en af de absolut bedste spillere i verden, og i perioden 2014-2016 vandt han tre grand slam-titler. Siden har resultaterne ikke været på samme niveau for den nu 34-årige Wawrinka.

Imens har pilen peget op for 23-årige Medvedev, og sidste års finaleplads ved US Open markerede, at han for alvor er en spiller, man skal holde øje med i de kommende år.

Mandag havde russeren lidt problemer i første sæt mod Wawrinka, men Medvedev så siden ud til at få styr på sit eget spil og især sin serv.

Det tippede først Wawrinkas vej igen, da fjerde sæt skulle afgøres i en tiebreak. Den vandt Wawrinka 7-2.

I femte sæt brød schweizeren så sin modstander i første forsøg, og da han senere brød for anden gang i sættet, kunne han efterfølgende serve sejren hjem.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Annonce