Annonce
Læserbrev

Fjern Munkebos ghetto-stempel

Læserbrev: Kære boligminister Kaare Dybvad

Pr. 1. december 2019 står boligområdet Munkebo i Kolding stadig på din liste over ghettoer i Danmark. Men lad mig fortælle dig en historie. Mens jeg har været bestyrelsesformand, har vi tre gange haft besøg fra Christiansborg, nemlig af Eva Kjer Hansen, Morten Østergaard og Kristian Jensen. Der skete det samme hver gang. Midt i det hele siger de, “Bent, hvornår kommer vi til ghettoen?” Og jeg svarer, “Du står midt i den.”

Måske har dine embedsmænd sovet i timen, da de gennemgik tallene for kriminalitet, uddannelse og beskæftigelse i Munkebo. Når man spørger politiet, så er der færre problemer i Munkebo end uden for. Når man ser på den lokale folkeskole, Munkevængets Skole, så ligger elevernes resultater højere end gennemsnittet for regionen. Ifølge jeres egne statistikker, så er arbejdsløsheden 0,5 procentpoint for høj i Munkebo. Det betyder, at hvis bare fem arbejdsløse beboere i Munkebo fik et job, så ville vi ligge under spærregrænsen.

Så kære Kaare, hvorfor skal I skræmme vores beboere ved at fortælle dem, at de bor i “ghettoen”, når de nu bor i dejlige hjem i trygge rammer? Hvorfor skal jeg og mine kolleger bruge ekstra tid og penge på en udviklingsplan, når der ikke er et problem? Det er på tide, at man kigger lidt på menneskene og virkeligheden frem for en eller anden petitesse i Statistisk Årbog.

Annonce
Munkebo i Kolding er på listen over landets såkaldte "hårde ghettoer". Det er helt forkert, mener Bent Jacobsen, bestyrelsesformand i Alfabo. Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ingen grund til Corona-panik

Så er dét sket, som vi længe har vidst var overvejende sandsynligt: Coronavirus er kommet inden for landets grænser. En medarbejder ved TV2 har været på ferie i Italien og har med sig hjem fra skiferien bragt virussen, og nu træder det danske virusberedskab i kraft. Det må vi have tiltro til, men allerede nu meldes om butikker, der tømmes for håndsprit, og andre reaktioner, som kunne være forløbere for egentlig panik, og det er der ingen grund til. Omend mange er døde af Coronavirusen særligt omkring epicentret i millionbyen Wuhan i Kina, er den ikke, som vi også forleden bemærkede på denne plads, særlig farlig. Det foreløbigt største studie af den nye Coronavirus, Covid 19, fra Kina viser, at der er en dødelighed på 2,3 procent hos en gruppe smittede, hvor eksempelvis den for nogle år siden så frygtede SARS-virus havde en dødelighed på ti procent. I farlighed minder Corona altså mest om en almindelig influenzavirus, og derfor skal vi heller ikke gå i panik og lukke landet ned, fordi smitten nu er kommet inden for landets grænser. Coronavirus smitter mellem mennesker nøjagtig som influenza gør, det vil sige ved nys og host samt ved direkte kontakt. Det betyder også, at man skal opføre sig nogenlunde på samme måde. Undgå at være for tæt på mennesker, der nyser og hoster, samt sørge for en god håndhygiejne. Som altid er ældre og svagelige særligt udsatte, mens børn ikke ser ud til i særlig grad at blive ramt. Selvfølgelig er det angstprovokerende, når vi i en globaliseret og rejselysten verden rammes af en virus, der indtil videre ingen vaccine er imod. Men alt tyder på, at denne virus er relativt harmløs, og udviklingen i Kina er sådan, at antallet af nye smittede har været faldende siden januar. Faldet er kommet, efter den kinesiske stat i begyndelsen groft undertrykte redelige lægers opråb om et problem, men efter man opgav at lyve herom, ser det ud til, at man er ved at få styr på situationen. I et åbent og oplyst samfund som det danske, er vi heldigvis fri for den slags mummespil.

Kolding For abonnenter

Venstre solo om at fastholde udskældt besparelse på ældre

Annonce