Annonce
Esbjerg

Fjernelse af spærringer i Ribes vandløb følges tæt fra Christiansborg

Anders Kronborg vil følge sagen om de tre centrale spærringer i Ribes vandløb tæt. Generelt har han beskæftiget sig meget med vandløb i Esbjerg Kommune, hvor han blandt andet har set på brinsikring ved Stavnager sammen med formand for Sydvestjysk Landboforening, Niels Laursen. Foto: André Thorup
Fremtiden for Ribes vandløb følges nøje af det lokale folketingsmedlem Anders Kronborg(S). Han roser Esbjerg Kommune for at tænke ud af boksen, så man kan undgå at fjerne tre historiske spærringer i det centrale Ribe. Kronborg vil nu tale med miljøministeren om sagen.
Annonce

Ribe: Folketingsmedlem Anders Kronborg(S) vil arrangere et møde med miljøminister Lea Wermelin(S) for at sætte hende ind i de helt særlige forhold, der i Ribe er mellem byens historie og spærringerne i de tre vandløb, der gennemskærer det centrale Ribe.

Det forklarer Anders Kronborg, efter at Lea Wermelin i begyndelsen af november meldte ud, at danske vandløb skal i bedre økologisk tilstand, og at man for at forbedre fiskenes mulighed for vandring skal fjerne spærringer i vandløb over hele Danmark.

Her mener Anders Kronborg, at man skal være meget varsom i forhold til, hvad man foretager sig i Ribe.

Annonce

Ribes historie

- Det er klart, at budskabet er sendt generelt ud over hele Danmark, men spærringerne, vandmøllen og hele den kulturhistoriske værdi, der er i Ribe, den skal vi bevare. For fjerner man spærringerne vil det også have betydning for kultursvampen under byen, og så taler vi om byens bevarelse, siger Anders Kronborg, der dermed lægger sig på linje med overinspektør i arkæologi, Morten Søvsø, der heller ikke ser spærringerne fjernet.


Det er en helt særlig udfordring og en helt særlig stemning, der skal bevares i Ribe, og her er det vigtigt, at der lokalt tænkes ud af boksen.

Anders Kronborg


- Der er bare særlige forhold i Ribe. Byens kulturarv og autencitet må ikke lide tab, og jeg mener Ribe har så stor betydning i Danmark, at den kræver særlig fokus. Sagen har min fulde bevågenhed, og jeg vil sørge for, at ministeren lærer Ribe og dens historie endnu bedre at kende, siger Anders Kronborg, der i Folketinget er med i Miljø- og Fødevareudvalget.

Annonce

Politisk fokus

Anders Kronborg er enig i, at vandløbene og fiskenes muligheder kan forbedres.

- Men Ribe har noget unikt, der ikke skal løses på en traditionel måde. Derfor vil jeg også godt rose Esbjerg Kommune og miljøforvaltningen for at tænke i alternative løsninger. Det bliver spændende at følge.

Personligt håber Kronborg ikke, de bliver fjernet, men for ham er det vigtigt, at der også fra det politiske system er fokus på de tre spærringer.

- Jeg synes, vi skal være åbne for det meste. At miljøchef Christina Føns peger på en helt ny å eller gennemstrømning for at bevare byens kulturhistorie synes jeg lyder spændende. Det er en helt særlig udfordring og en helt særlig stemning, der skal bevares i Ribe, og her er det vigtigt, at der lokalt tænkes ud af boksen, siger Anders Kronborg.

Der skal tænkes i alternative baner, hvis man vil undgå at fjerne tre centrale spærringer i Ribes å-system. Dette vil Anders Kronborg holde øje med fra Christiansborg. Foto: Kåre Welinder
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Tosprogede elever får lavere karakterer, og færre på Kolding Gymnasium har forældre med videregående uddannelse

Coronavirus

Live: Partier afviser regeringens forslag om øget brug af mundbind

Navne For abonnenter

Edel er ny leder på Koldinghus: Som barn tænkte jeg, at når jeg bliver voksen, så køber jeg slottet og flytter ind

Annonce