Annonce
Kolding

Fjerner pletter og polerer paneler: Nyt Kolding-firma damper din bil

Det tager cirka to timer at gøre en lille bil ren både inde og ude. Først støvsuges bilen, derefter dampes den og til slut støvsuges den igen. Foto: Marie Prangsgaard Helms. Foto: Marie Prangsgaard Helms
Steamfresh er navnet på en ny virksomhed, der fra sin base i Kolding kører ud og rengør biler med damp. Allerede få dage efter åbningen har virksomheden fået flere bestillinger.
Annonce

Kolding: Med et simpelt koncept, god service og masser af damp satser det nystartede firma Steamfresh på stor succes. Fra Kolding kører virksomhedens hvide vogn med det blå logo nemlig ud og rengør biler i store dele af landet - og det på en miljøvenlig måde, lyder det fra ejer Muhanad Khudayer.

- Vi hedder Steamfresh for frisk damp. Kort sagt er det bilrens med damp, både indvendigt og udvendigt, og vi gør det, hvor du vil, og når du vil, siger han og uddyber:

- Fordi vi bruger damp, bruger vi kun mellem tre og fem liter vand på at rengøre en almindelig størrelse bil - og det er for hele bilen. Hvis du står i din indkørsel og bruger vandslangen, kan det nemt kræve 200-300 liter vand.

Annonce

Rengør med dampmaskine

Som kunde kan man således bestille en bilrengøring ved et bestemt sted og til et bestemt tidspunkt. For eksempel ved sin arbejdsplads, eller mens man er ude at shoppe. Det vigtigste er bare, at der er to ledige parkeringspladser - en til kundens bil og en til rengøringsbilen fra Steamfresh, der har støvsuger og dampmaskine monteret.


Vi har allerede en bil nummer to på vej til Kolding-området, og der er bestilt en tredje til København. Visionen er, at vi om fem år gerne skulle have 15-20 biler ude at køre.

Muhanad Khudayer


- Man kan egentlig bare sidde på sit kontor og låse sin bil op fra vinduet, hvis man har en bilnøgle med fjernbetjening, og så gør vi bilen ren, mens man arbejder. Så nemt er det, siger Muhanad Khudayer, der til daglig arbejder som tolk ved Kolding Sygehus.

Idéen til virksomheden har han fået fra Sjælland og Sverige, hvor flere andre virksomheder kører med det samme koncept.

- Jeg tænkte, at jeg kunne gøre det samme her. Folk har travlt nu til dags, så vi kører ud til folk, så de ikke skal vente. Nu kan de nyde en kop kaffe, mens vi renser deres bil, siger han.

Indtil videre kører Steamfresh ud i Sydøstjylland, det østlige Sønderjylland og det vestlige Fyn, men har man flere biler, der skal rengøres, vil det ifølge Muhanad Khudayer også sagtens kunne lade sig gøre for virksomheden at køre længere for det.

Annonce

Håber på 20 biler

Foruden ejer Muhaned Khudayer, der primært tager sig af det administrative i virksomheden, er der en enkelt ansat, som står får selve rengøringen. Men allerede nu, knap en uge efter startskuddet, har den nystartede ejer store planer for virksomhedens fremtid.

- Vi har allerede en bil nummer to på vej til Kolding-området, og der er bestilt en tredje til København. Visionen er, at vi om fem år gerne skulle have 15-20 biler ude at køre. Til den tid skal vi måske også have større lokaler og et værksted til bilerne, siger han.

Steamfresh-bilen. Dampmaskinen står til højre i vognen, mens det er støvsugeren til venstre. Foto: Marie Prangsgaard Helms

Konceptet er da også blevet taget godt imod, og i løbet af de første tre dage fik virksomheden 12 bestillinger.

- Der er godt gang i den allerede. Vi er blevet taget overraskende godt imod, særligt fra basen i Kolding. Det er vi meget glade for, siger Muhanad Khudayer.

Det er første gang, Muhanad Khudayer starter en virksomhed op. Han har tidligere studeret erhvervsøkonomi ved Syddansk Universitet, og det planlægger han nu at genoptage ved sin af sit arbejde med Steamfresh.

Steamfresh

  • Rengøringen bliver udført med damp for at spare på vandet. Bilen bliver dampet både inde og ude, herunder for eksempel sæder, karme, lister, vinduer og fælge. Herefter tørres fladerne af med et lille håndklæde. Desuden støvsuges bilen. Det tager omkring to timer.
  • Man kan også vælge kun at få sin bil rengjort indvendig eller udvendig. Desuden kan man tilkøbe eksempelvis læderpleje, vinylpleje og rens af barnesæder.
  • Prisen afhænger af bilens størrelse, og om bilen skal rengøres både inde og ude. En udvendig rengøring kan fås fra 395 kroner, mens en rengøring af hele bilen koster fra 895 kroner.
  • Du kan læse mere om virksomheden og bestille en rengøring via hjemmesiden www.steamfresh.dk
Muhanad Khudayer arbejder til daglig som tolk på Kolding Sygehus, men han vil snart genoptage sine studier i erhvervsøkonomi. Pressefoto
Selvom bilen bliver fyldt med damp, bliver sæderne ikke rigtigt våde. Ved at bruge damp spares der på vandet. Foto: Marie Prangsgaard Helms
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantområdet

VB-anføreren efter sejren over Sønderjyske: Vi viste, vi kan være med

Annonce