Annonce
forside

Fjordmark var et andet hjem

Forstander Vibeke Sørensen har sammen med børn, personale, sponsorer, Julemærkefonden og mange andre fejret 70-års jubilæet på »Fjordmark«.
Annonce

jubilæum: I år er det 70 år siden, at det ældste julemærkehjem i Danmark, Fjordmark i Kollund, blev indviet.

Julemærkehjemmet ved Flensborg Fjord blev indviet den 24. oktober 1938 for at hjælpe sønderjyske fattige og syge børn.

I nyere tid er det og de tre andre julemærkehjem gået over til især at hjælpe overvægtige børn.

– Men det er ikke betingelsen, for at man kan komme her. Mange, men ikke alle vores børn, vejer for meget, og vores omdrejningspunkt er selvværd og selvtillid. Vi hjælper børnene til at få succesoplevelser og et pusterum fra en problemfyldt hverdag, forklarer forstander på Fjordmark, Vibeke Sørensen.

Og mange børn har fået en god oplevelse på det sønderjyske julemærkehjem.

– Her til vores jubilæumsfest kom en ung mand ind på mit kontor og sagde »hej Vibeke«, og jeg kunne godt huske ham, selv om det er 12 år siden, han var her. Han sagde, at det at komme her, var ligesom at komme hjem, siger forstanderen, og tilføjer:
– Vi har også haft en kvinde, som efter et overfald gik til psykolog. For at bearbejde oplevelsen, bad psykologen hende om tænke på den mest trygge tid, hun kunne komme i tanke om – og hun tænkte på sit ophold på Fjordmark.

I dag tager Fjordmark mod cirka 150 børn om året, som hver er på hjemmet i ti uger. I tidernes løb er det blevet til mange tusinde julemærkebørn.

– Vi følger lidt problemerne i samfundet. Til at begynde med var det blandt andet fattige og syge børn, der kom her. Nu er her mange overvægtige, og livsstil i dag er et aktuelt emne. Når vi kan holde 100 års jubilæum er det måske børn med helt andre problemer, der kommer her, siger Vibeke Sørensen.

Gode Råd til en sundere livsstil

Vær fysisk aktiv. Hver dag motionerer julemærkebørnene i flere timer.

Spis mange små og sunde måltider. Børnene på Fjordmark spiser morgenmad, formiddagsfrugt, frokost, eftermiddagsfrugt, aftensmad og aftenskaffe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Sundhedsstyrelsen anbefaler øget brug af mundbind hos lægen

Annonce