Annonce
Aabenraa

Fjordskolen-plan skrider: Flytning til august må opgives

Formanden for børne- og uddannelsesudvalget, Kirsten Nørgård Christensen (V), ærgrer sig over, at der nu er kommet endnu et bump på Fjordskolens vej fra Aabenraa og Kruså. Arkivfoto: Søren Gylling

Ekstraregningen på 12 millioner kroner har forsinket Fjordskolen-byggeriet i Kruså. Det betyder, det ikke længere kan nås til skolestart 2018. - Så må flytningen skydes et år, mener skolens formand.

Aabenraa: Nu er Kirsten Nørgård Christensen (V), formand for børne- og uddannelsesudvalget, en pæn dame. Så hun bander ikke, selv om hun måske kunne have lyst.

Hun nøjes med at sige, at "det er da brandærgerligt, at vi skal ud i det her" til det faktum, at den nye, omdiskuterede Fjordskolen i Kruså ikke som lovet kommer til at stå klar til skolestart 2018.

Den ekstra tid, det har kostet, at licitationen blev 12 millioner kroner dyrere end forventet, gør, at forvaltningen netop har været nødt til at meddele udvalget, at tidsplanen kommer til at skride. Hvor meget er det i øjeblikket ikke muligt at sige.

Venstres gruppeformand er klar over, at det vil give nyt liv til de kritiske røster, der ønsker, at Fjordskolen bliver i Aabenraa, men siger også:

- Jeg har svært ved at se, at det skulle ødelægge det hele. Så jeg synes ikke, man skal male fanden på væggen.

På dagsorden tirsdag

Det er børne- og uddannelsesudvalget, der på tirsdag som første instans skal behandle sagen om, at novembers licitation på om- og tilbygningen af Kruså Skole viste sig at blive 12 millioner kroner dyrere end forventet. Det betyder, at projektet - uden varmtvandsbassin - er steget fra et første overslag i juni 2015 på 23,25 millioner kroner til nu 54,24 millioner kroner.Byrådet har i flere omgange givet tillægsbevillinger - senest 7,5 millioner kroner i september. Det bliver da også byrådet, der den 20. december kommer til at tage endelig stilling til, om projektet skal tilføres de 12 millioner kroner, der kræves for, at kontrakterne med entreprenørerne kan underskrives, og der kan tages første spadestik.

Der er andre ferier

Kirsten Nørgård Christensen forsikrer nemlig, at der stadig vil blive arbejdet ud fra løftet om, at flytningen skal foregå på den bedst mulige måde for eleverne, og samme melding lyder fra skolechef Lars Borst Hansen.

- Jeg sidder ikke bag mit skrivebord og dikterer noget. Så det er klart, at hvis skolen ikke bliver færdig til 1. august, skal jeg i dialog med Fjordskolen om, hvad den gode flytning så er, siger skolechefen, der i den opgave vil tage udgangspunkt i det oplæg, skolen kom med i december i fjor. Titlen var "Den eksemplariske flytning", og her blev det blandt andet understreget, at det var vigtigt, at eleverne kom ned til et helt færdigt byggeri.

Her stod der også, at det bedste vil være hen over en sommerferie.

- Men der kommer jo også andre ferier. Vi må finde det tidspunkt, der så er bedst, når det nu ikke kan blive til august 2018, siger Kirsten Nørgård Christensen.

Annonce

Udfordinger løses

For Mette Larsen, formand for Fjordskolens bestyrelse, er det med sommerferien dog overhovedet ikke til diskussion.

- Hvis ikke, det kan blive sommeren 2018, så må det blive sommeren 2019. Det er så omfattende en flytning, at man ikke kan gøre det hen over eksempelvis en efterårsferie. Der er altså noget andet end at flytte almindelige skolebørn, siger hun og tilføjer, at det ikke vil være noget problem at blive, hvor man er nu i endnu et år.

- De udfordringer, det må give, dem løser vi. Det har vi hele tiden sagt, siger Mette Larsen.

Det vil blandt andet betyde, at eleverne må rykke sammen, eller at der søges dispensation til fortsat at bruge de tre midlertidige pavilloner, der står på Skolevænget. Tilladelsen til at bruge dem udløber nemlig med udgangen af august næste år.

Annonce
Aabenraa For abonnenter

Tre meter lang fiskefilet sætter sindene i kog: Er det kunst?

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

En hel togkupé undlod at tage mundbindet på mellem Esbjerg og Odense: Nu kalder andre borgere deres opførsel 'svinsk' og kræver reglerne overholdt

EfB For abonnenter

Den store EfB-analyse: To trænere, fem anførere, fem målmænd, 34 startere, 21 debutanter og meget mere

Haderslev

Forældre advarede Folketinget: Naturnationalpark bliver no go for vores børn

Sydjylland

Sådan sammensætter du den gode pensionsordning med en pensionsopsparing

Erhvervsredaktøren: Nu trækker vi lod om den grønne omstilling

Vejen For abonnenter

Mette er klar til kæmpe opgave: EU-modstandere vil samle 70.000 underskrifter

Aabenraa

Nu er det ganske vist: Juletog kører fra lørdag, men tovholder er ked af forløbet

Kolding

Voldsomme billeder: Op mod 30 brandfolk kæmpede med stor gårdbrand

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Sønderborg

Aflyste julefrokoster rammer hårdt hos Dorit og hendes kollegaer i presset branche:- Ingen vil risikere at være kilden til et smitteudbrud

Sydjylland For abonnenter

Ugens pletskud: Stop lige engang

Kolding

22-årig mand anholdt i nat: Pegede sit lem mod patruljevogn

Annonce