Annonce
Team Esbjerg

Fløjraketten løb kontra i ét væk

Marit Røsberg Jacobsen spillede en helt forrygende kamp ude mod Viborg. Den norske fløjraket scorede 10 mål på 11 forsøg. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Marit Røsberg Jacobsen buldrede derudaf på højrefløjen i storsejren over Viborg, og hun var sikkerheden selv i afslutningerne.

TEAM ESBJERG: Der var afgang til tiden. Skal vi ikke bare sige det på den måde?

Team Esbjergs Marit Røsberg Jacobsen buldrede op langs den højre sidelinje et hav af gange onsdag aften i Viborg, og hun var sikkerheden selv, når der skulle afsluttes.

Den norske fløjraket scorede 10 mål på 11 forsøg, og dermed havde hun en stor aktie i storsejren på 39-24. Og det er naturligvis en yderst behagelig følelse at stå med, når man lige har været med til at rive Viborg midtover.

- Ja, det var en dejlig kamp at være fløjspiller. Det er lang tid siden, at jeg har skullet løbe så meget kontra, men det var dejligt. Der var masser af plads, og vi fik mange nemme mål. Så jo, det var bestemt en dejlig aften, mente Marit Røsberg Jacobsen.

Hun mente, at det efterhånden godt kan mærkes, at Team Esbjerg har været igennem et par hårde internationale kampe i Champions League.

- Vi ved, hvor vi har hinanden, og det er bare så vigtigt. Jeg føler, at aftalerne efterhånden sidder i skabet, og så spiller vi med stor sikkerhed i lange perioder. Det er en rigtig dejlig fornemmelse.

Røsberg er en af de spillere, som har kontraktudløb efter denne sæson. Hun har selv givet udtryk for, at hun rigtig gerne vil forlænge sin aftale, og man må bare sige, at hun i hvert fald gjorde rigtig god reklame for sig selv.

- Der er intet nyt endnu. Nu må vi se.

Annonce

Alt lykkedes

Cheftræner Jesper Jensen havde op til kampen givet udtryk for, at han havde stor respekt for Viborg, men det gik altså noget nemmere end forventet.

- Alt lykkedes for os i det sidste kvarter. Vi vinder med 15 mål, men det er da nok lige i overkanten, mente han.

- Men den var en kamp, hvor vi var dygtige. Spillerne fandt det rigtige spændingsniveau, og vi havde igen et stærkt kollektiv.

Team Esbjerg spillede igen med en effektiv Sanna Solberg som den fremskudte spiller i en 5:1-formation i forsvaret, og det var en stor succes.

- Den rolle er Sanna rigtig god til at udfylde. Hun gjorde det virkelig godt, og hun holdt Kristina Jørgensen godt nede, men generelt stod vi godt imod. Og så tror jeg da også, at Rikke (Poulsen, red.) var ekstra glad for igen at stå en god kamp, da det jo var en kamp mod hendes tidligere klub.

Marit Røsberg Jacobsen mente, at sejren i Viborg var den perfekte optakt til lørdagens hjemmekamp i Champions League mod russiske Rostov-Don.

- Det var det absolut, men det bliver selvfølgelig hårdt. Jeg håber, at vi igen skal finde hårdheden og effektiviteten frem.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Annonce