Annonce
Vejen

Flaget gik på halv stang på Royal Oak

Efter at meddelelsen om lars Larsens død nåede Royal Oak i Jels, blev Dannebrog sat på halv stang. Foto: Jørgen Schultz

Jels: Dannebrog vajede fra halv stang fra morgenstunden mandag, efter at meddelelsen om Jysk-grundlæggeren og dynekongen Lars Larsens død nåede Royal Oak Golf Club i Jels.

Den 71-årig erhvervsmand var medejer af Royal Oak-anlægget ved Nedersøen i Jels. Siden slutningen af 2015 har det været et trekløver bestående af Lars Larsen, virksomheden Bjert Invest og erhvervsmanden Jørgen Schou, der sammen har udgjort ejerkredsen. Sidstnævnte er søn af grundlæggeren af Royal Oak, Andreas Schou, der døde i fjor.

Lars Larsen, som var en passioneret golfspiller, var af og til på besøg på Royal Oak i Jels, som han betragtede som et fyrtårn inden for golf. Han var tillige ejer af Himmerland Golf & Spa Resort, og de to erhvervsklubber i Jels og i det nordjyske har fået etableret et netværk og er på gensidige besøg hos hinanden.

Annonce
Efter at meddelelsen om lars Larsens død nåede Royal Oak i Jels, blev Dannebrog sat på halv stang. Foto: Jørgen Schultz
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce