Annonce
Vejen

Flaget gik på halv stang på Royal Oak

Efter at meddelelsen om lars Larsens død nåede Royal Oak i Jels, blev Dannebrog sat på halv stang. Foto: Jørgen Schultz

Jels: Dannebrog vajede fra halv stang fra morgenstunden mandag, efter at meddelelsen om Jysk-grundlæggeren og dynekongen Lars Larsens død nåede Royal Oak Golf Club i Jels.

Den 71-årig erhvervsmand var medejer af Royal Oak-anlægget ved Nedersøen i Jels. Siden slutningen af 2015 har det været et trekløver bestående af Lars Larsen, virksomheden Bjert Invest og erhvervsmanden Jørgen Schou, der sammen har udgjort ejerkredsen. Sidstnævnte er søn af grundlæggeren af Royal Oak, Andreas Schou, der døde i fjor.

Lars Larsen, som var en passioneret golfspiller, var af og til på besøg på Royal Oak i Jels, som han betragtede som et fyrtårn inden for golf. Han var tillige ejer af Himmerland Golf & Spa Resort, og de to erhvervsklubber i Jels og i det nordjyske har fået etableret et netværk og er på gensidige besøg hos hinanden.

Annonce
Efter at meddelelsen om lars Larsens død nåede Royal Oak i Jels, blev Dannebrog sat på halv stang. Foto: Jørgen Schultz
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener om flystøj: Det kan staten ikke være bekendt

Det er en urimelig behandling, mange af naboerne til de kommende F-35 kampfly i Skrydstrup har udsigt til at få. Fredag præsenterede et bredt politisk flertal en aftale, som vil koste skatteyderne 250 millioner kroner i forskellige former for kompensationer til de støjramte naboer. Det er i sig selv mange penge, men det er dog kun godt en procent af det beløb, som staten bruger på selve købet af de 27 nye fly. Når man køber fly for 20 milliarder kroner, skal man også være parat til at betale en anstændig pris for at undgå, at naboer kommer i økonomisk klemme, fordi deres boliger vil falde i værdi. Man kan af gode grunde ikke på forhånd vide, hvad det værditab bliver, og derfor kan der ikke på nuværende tidspunkt afsættes et fast beløb. Men det gør det politiske flertal i en aftale, der ud over at være for nærig også er alt for firkantet. Staten vil tilbyde 117 boligejere tættest på flyvestationen, der bor i en såkaldt rød zone, at de kan få opkøbt deres ejendom. Til gengæld er der cirka 1500 beboere i en såkaldt gul zone lidt længere væk, som kun vil blive tilbudt en støjsikring til 70.000 kroner. Forsvarsminister Trine Bramsen (S) forsvarer sig med, at der ikke er juridisk grundlag for at udbetale erstatning for det værditab, der måske vil blive på grund af den forøgede flystøj. Men så må det politiske flertal træde i karakter som lovgivere og sørge for, at dette juridiske grundlag bliver skabt. Det må selvfølgelig ikke blive et tag selv-bord for husejere, der bare vil kunne påstå, at de har fået et kæmpe værditab og derfor skal have en erstatning. Det skal være en uvildig instans, som konkret skal vurdere, om ejendommene i området kommer til at tabe mere i værdi, end de måske ellers ville have gjort, hvis der ikke var købt nye kampfly. Det vil betyde, at staten ikke på forhånd kan vide, hvad udgiften til at dække naboernes tab bliver. Men det er en regning, alle skatteydere må være parat til at betale.

Danmark

Agnes er dybt skuffet over flyerstatning: Det er fuldstændig uanstændigt

Annonce