Annonce
Kolding

Flammen øger igen overskuddet - tjente 42 mio. kr. på grillbuffet

Den sønderjyske familie Rosenfeldt Sunddal tjener styrtende på restaurant Flammen. Virksomheden åbnede den første restaurant i Kolding i 2009, og har i dag hovedkontor tæt på Kolding Storcenter, hvor kæden har udvidet med et takeaway-koncept. Arkivfoto

Restaurant Flammen tjener fortsat kassen. Kædens resultat før skat steg fra 34 millioner til 42 millioner kroner i 2016.

Kolding: Der er altid 15 slags kød at vælge imellem, og den kødfyldte grillbuffet går rent ind. I hvert fald når man kigger på resultaterne i den familieejede virksomhed Flammen. Overskuddet før skat steg fra 34 til 42 millioner kroner i 2016.

Første Restaurant Flammen åbnede i 2009 i Kolding, og i dag er der 13 restauranter i hele landet.

Udgangspunktet var Fole Høkerkro, hvor familien Rosenfeldt Sunddal, der tæller forældrene Ketty og Flemming og børnene Martin og Kristina, kørte med fulde huse. Og i flere år gik familien og puslede med tanken om at skabe en kæde, forklarede Ketty Sunddal tilbage i 2009:

"Vi kommer fra en situation i Fole, hvor vi aldrig reklamerer. Alligevel er der fyldt. Så selvfølgelig er vi spændt på, hvordan man tager imod os i Kolding. Det kan være, at vi vågner op til en helt ny verden, lød det Ketty Sunddal.

Siden er bordbestillingerne væltet ind, og familien bag restauranten har tjente kassen på konceptet. Familien har i de seneste fem regnskaber trukket mere end 60 millioner ud i udbytte

Annonce

Kort om Flammen

Restaurant Flammen er etableret af familine Rosenfeldt Sunddal, der består af forældrene Ketty og Flemming og børnene Martin og Kristina, der åbnede den første Restaurant Flammen i 2009 i Kolding. I dag er der 13 restauranter i kæden.

Forretningen vokset

Virksomheden har hovedsæde i Kolding på Skovvangen tæt på Kolding Storcenter, og i slutningen af marts åbnede kæden et take-away-koncept samme sted som hovedkontoret. Derudover har Flammen tilføjet endnu et forretningsben, HomeMade, der sælger fersk kød, hvor kunden selv skal fyre op under grillen.

Virksomheden har tidligere fortalt, at der også var planer om, at kæden skulle udvide i Tyskland. I foråret 2016 forklarede administrerende direktør Elias Tychsen, at: "Vi har kig på et lokale i Hamborg, hvor vi ligger centralt, og hvor der er mange mennesker. Hele forretningskonceptet bygger på lav avance og stor volumen. Sådan bliver det også i Tyskland. Vi går efter mange mennesker, så der er et leben i vores restauranter, siger Elias Tychsen.

Flammens succes kommer i en periode, hvor konkurrenten Jensens Bøfhus har tabt mange millioner. Jensen Bøfhus var i mange år en lukrativ forretning, men siden 2013 er pengene væltet ud af virksomheden.

Det er ikke lykkedes at få en kommentar til regnskabet fra den administrerende direktør Elias Tychsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding For abonnenter

Allan pumpede vand hele natten: Haven forvandlet til en svømmepøl

Annonce