Annonce
Erhverv

Flammen sætter gang i offensiv og vil åbne 12 nye restauranter

Flammen, der er ejet familien Rosenfeldt Sunddal, vil over de kommende tre-fire år efter planen åbne 12 nye restauranter i Danmark. Arkivfoto: Søren Gylling
Restaurantkæden har udpeget 12 byer i Danmark, hvor de vil åbne en restaurant, og selvom kæden, der har hovedkvarter i Kolding, har tabt mange penge på den første restaurant i Tyskland, vil Flammen fortsat prøve kræfter med det tyske marked.

Kolding: Restaurant Flammen har skudt gang i en offensiv vækststrategi, hvor kæden vil ekspandere sig ud coronakrisen. I første omgang skal der tændes op under grillen i flere danske byer, og eventyret i Tyskland er ikke afblæst.

Den familieejede kæde, der åbnede sin første restaurant i Kolding i 2009, har i dag 16 restauranter, hvor der serveres en grillbuffet, og de kommende tre-fire år kommer der 12 nye byer med på landkortet.

- Vores undersøgelser viser, at der er plads til flere restauranter i Danmark. Vi har et gennemtænkt og klart koncept, vi kan drage nytte af i flere restauranter. Og selvom vi ikke kender en slutdato, så kommer der - heldigvis - også en tid efter corona, og her skal vi være parate til at trykke på speederen i vores udvikling, siger administrerende direktør Piet Klein, der kom til Flammen i marts 2019. Her var han med til at tegne den nye strategi.

- Dengang besluttede vi os for at vokse. Så kom corona, og vi tabte en masse penge på det. Men vi har arbejdet videre med strategien, og nu har vi været gennem en større markedsanalyse af, hvor der giver mening at være. Det vi siger, det er, at vi er klar til at rykke, når de gode lejemål dukker op. Vi tror på, at det er muligt at komme til gode lejemål til en fornuftig pris i det nuværende marked, siger Piet Klein.

Annonce

Alt er trimmet

Vækstplanerne kommer efter tre år, hvor resultaterne har været faldende. Regnskabet for 2016 toppede med et overskud før skat på 37 millioner kroner, men i 2019-regnskabet var overskuddet dalet til 1,1 millioner kroner før skat.

- Nu skal vi være helt sikre på, at Hamborg kan bidrage positivt, og så skal vi også have butik nummer to, tre og fire. Men fokus er på Danmark. Ingen tvivl om det, siger administrerende direktør i Flammen, Piet Klein. PR-foto

Den familieejede kæde, der er ejet af Rosenfeldt Sunddal, har blandt andet forklaret resultaterne med, at der var store problemer med den tyske restaurant i Hamborg, og ifølge direktøren kommer kæden ud af 2020 med et milliontab på grund af coronanedlukningerne i Danmark.

Hvordan hænger milliontab og planer om vækst sammen?

- Vi har brugt tiden under nedlukningen på at trimme virksomheden alle steder. Vi har tilpasset, vi har justeret indkøbsaftaler, strukturen i vores køkkener er ændret. Vi har set på rengøring og huslejer. Det betyder, at forretningen er trimmet, og selv om der måske kommer færre gæster, når vi åbner igen, så tjener vi penge. Nogle af de penge er afsat til at åbne nye restauranter, siger Piet Klein, der samtidig understreger, at man ikke åbner alle 12 nye restauranter samtidigt, men over tre-fire år.

Næste restaurant åbner i Hillerød i efteråret, og man er tæt på at lukke en aftale i Holstebro.

Annonce

Fortsætter i Tyskland

I første omgang er fokus nu rettet mod det danske marked, men ambitionerne om at vokse i Tyskland er ikke skrinlagt på trods af store tab i restauranten i Hamborg. I slutningen af 2019 og frem til nedlukningen i 2020 var der positiv drift i den tyske restaurant.


Vi prøvede en masse ting af i Tyskland. Vi har øvet os, og fået en positiv drift. Det har givet blod på tanden.

Piet Klein, direktør Flammen


- Vi prøvede en masse ting af i Tyskland. Vi har øvet os, og fået en positiv drift. Det har givet blod på tanden. Vi har tabt mange millioner i Tyskland, og nu skal vi ikke give op. Det har været dyre lærepenge, men det tager vi med os, siger Piet Klein og fortsætter:

- Nu skal vi være helt sikre på, at Hamborg kan bidrage positivt, og så skal vi også have butik nummer to, tre og fire. Men fokus er på Danmark. Ingen tvivl om det, siger Piet Klein.

Kort om Flammen

Restaurant Flammen er en kæde af i alt 16 restauranter under samme buffet-koncept. Heraf er de 15 beliggende i Danmark fordelt på to franchise-restauranter og 13 egne restauranter. Siden 2018 har kæden også haft en restaurant i Hamborg i Tyskland. Kæden er ejet af familien Rosenfeldt Sunddal, der består af Ketty og Flemming Rosenfeldt Sunddal og deres datter og søn, Kristina og Martin Rosenfeldt Sunddal. Familien åbnede første restaurant i Kolding i 2009.

Kæden åbner i efteråret i Hillerød, og har planer om at åbne i følgende byer: Fredericia. Silkeborg, Sønderborg, Brønshøj/Husum, Søborg, Herlev, Helsingør, Køge, Holbæk, Slagelse og Svendborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Regeringen vil tvinge tyske præster til at oversætte deres prædikener: - Det ville være en disrespekt uden lige

Annonce