Annonce
112

Flammer åd villa ved Pjedsted – nu er resultat af brandundersøgelse kommet

Flammerne raserede hele ejendommen på Fiskebækvej , og kæledyr mistede livet. Ingen personer var hjemme, da branden brød ud en lørdag eftermiddag i august. Foto: Peter Leth-Larsen
Det lokale brandvæsen stod over for en stor opgave, da der midt i august udbrød brand i en villa ved Pjedsted. Nu viser undersøgelser, at der intet mistænkeligt var ved branden, der kostede flere kæledyr livet.

Pjedsted: Lørdag 17. august udbrød der brand i en villa på Fiskebækvej ved Pjedsted. Branden nærmest totalskadede huset, og flere kæledyr mistede livet ved den omfattende brand. Ingen personer kom til skade, da husets beboere ikke var hjemme.

Hvordan branden var opstået, kunne hverken politi eller brandvæsen give et klart svar på i tiden efter branden. Huset skulle undersøges nærmere – og det arbejde er nu afsluttet.

Det oplyser Brian Fuglsang, politikommissær ved Sydøstjyllands Politi.

Annonce
Meldingen fra det lokale brandvæsen lød midt i august, at der formentlig ville blive tale om en kontrolleret nedbrænding. Meldingen om branden på Fiskebækvej kom kort før klokken 16, og da beredskabet nåede frem, var villaen overtændt. Nu viser undersøgelser, at der ikke er noget mistænkeligt ved branden. Foto: Peter Leth-Larsen

Nedbrænding

Brandundersøgelsen er blevet foretaget af DBI – Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut, og de er kommet frem til, at branden er opstået et sted omkring køkkenet, huset depot eller fyrrummet.

- Men der er ikke noget mistænkeligt i det, og der er ikke mere i det for os, siger Brian Fuglsang.

Politiets kriminaltekniske efterforskere har ligeledes være ude og undersøge brandstedet.

Branden brød ud den 17. august kort før klokken 16, og da det lokale brandvæsen nåede frem til Fiskebækvej, var huset så overtændt, at meldingen dengang lød, at der formentlig ville blive tale om en såkaldt kontrolleret nedbrænding.

I dagene efter meldte en af husets beboere ud på Facebook, at de nærmest kun havde, hvad de stod og gik i efter den omfattende brand. Ad flere omgange måtte Trekantbrand desuden rykke ud til Fiskebækvej for at efterslukke villabranden, der blev ved med at ulme.

Fredericia Dagblad har ad flere omgange forsøgt at få en kommentar fra husets ejere. Det er endnu ikke sket.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kan vi i det mindste få ærlig kommunikation?

Det lover simpelt hen ikke godt for regeringens troværdighed. I ni ministerier har man skiftet kommunikationschef efter valget. I syv tilfælde er der blevet ansat en kommunikationschef, der træder ind ad døren med et cv præget af tætte personlige eller politiske relationer til den socialdemokratiske minister, der netop har sat sig til rette i ministerkontoret. Der er tale om tidligere personlige rådgivere, valgkoordinatorer og politisk frivillige i valgkampe. Det er dog et tilfælde, insisterer regeringen. Et helt ufatteligt tilfælde, fristes man til at tilføje. Alt er gået rigtigt til. De bedste er valgt, i hvert eneste tilfælde. Og ministrene har overhovedet ikke blandet sig. Hedder det sig. I Danmark er embedsmandskorpset ikke politisk udpegede. Der er godt nok en tendens til, at politikere omgiver sig med flere og flere rådgivere, men kommunikationschefer i ministerier er ikke rådgivere. De er embedsmænd, de arbejder for staten og dermed for borgerne. De får løn af statskassen. De er ikke socialdemokrater eller noget andet - de er upolitiske. Det er derfor, at ansættelserne af de syv kommunikationschefer stikker sådan ud. Det er derfor oppositionen - ført an af Ole Birk Olesen, Liberal Alliance, i en stadig mere og mere kontant retorik insisterer på at få svar fra ministrene på spørgsmålet: Er alt gået rigtigt til? Man forstår den stigende irritation, som bortforklaringerne fortsætter. Det er en dybt beklagelig udvikling. Det er muligt, at politikere har brug for mere og mere politisk rådgivning, og derfor har behov for politiske rådgivere. I så fald er det rådgivere, de skal ansætte, og det skal selvfølgelig ske transparent for alverden. Stå ved det, tag det efterfølgende politiske slagsmål i Folketinget, for ærligt talt vil det være en kamp, der er til at klare. Uanset hvad der siges lige nu på tværs af folketingssalen, vil den næste regering formentlig ansætte endnu flere politiske rådgivere, end denne har gjort. Sådan er trenden. Men vær dog ærlig. Drop skuespillet. Hellere politisk udvalgte kommunikationschefer end fordækte udnævnelser, der skaber tvivl om afsenderen på de budskaber, som vil komme ud af samtlige ministerier de kommende år.

Annonce