Annonce
112

Flammerne hærgede på gården lørdag morgen

Det brænder på en gård ved Ribe. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Ribe: Natten til lørdag startede en gårdbrand ved Koldingvej i Ribe. Anmeldelsen kom ind hos politiet omkring klokken 04.00 lørdag. Ifølge politiet var der tale om en halmlade, som brændte på en ubeboet gård, hvor der heller ikke er dyr.

De store mængder tør halm i kombinationen med ild gjorde, at ilden tog godt fat og branden derfor tog lang tid at slukke, selvom ilden i løbet af de tidlige morgentimer var under kontrol. Brandvæsnet var derfor på stedet et stykke oppe ad dagen for at slukke de sidste flammer.

Syd- og Sønderjyllands Politi har afspærret området, som stadig er meget varmt efter den voldsomme brand. Først når alt er kølet af, går politiet i gang med at undersøge stedet nærmere, så man muligvis også kan blive klogere på årsagen til branden. Dette arbejde kan formentlig begynde mandag, oplyser politiets vagtchef lørdag eftermiddag.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Annonce