Annonce
112

Flammerne hærgede på gården lørdag morgen

Det brænder på en gård ved Ribe. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Ribe: Natten til lørdag startede en gårdbrand ved Koldingvej i Ribe. Anmeldelsen kom ind hos politiet omkring klokken 04.00 lørdag. Ifølge politiet var der tale om en halmlade, som brændte på en ubeboet gård, hvor der heller ikke er dyr.

De store mængder tør halm i kombinationen med ild gjorde, at ilden tog godt fat og branden derfor tog lang tid at slukke, selvom ilden i løbet af de tidlige morgentimer var under kontrol. Brandvæsnet var derfor på stedet et stykke oppe ad dagen for at slukke de sidste flammer.

Syd- og Sønderjyllands Politi har afspærret området, som stadig er meget varmt efter den voldsomme brand. Først når alt er kølet af, går politiet i gang med at undersøge stedet nærmere, så man muligvis også kan blive klogere på årsagen til branden. Dette arbejde kan formentlig begynde mandag, oplyser politiets vagtchef lørdag eftermiddag.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Sydjylland

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Annonce